En Sıcak Konular

Bakan Şahin: Muhalefet iftiralarda bulunuyor

8 Kasım 2008 20:06 tsi
Adalet Bakanı Şahin, Ana muhalefet partisinin iktidara yönelik iftiralarda bulunduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, muhalefet sözcülerinin, partisini yıpratmak için kendisi hakkında iftiralarda bulunduklarını belirterek, "Çamur at, tutmazsa izi kasın. Taktik bu. O bile verdikleri zarar açısından onları tatmin ediyor" dedi.

Bakan Şahin, Antalya'nın Kemer ilçesinde partisinin 3. olağan ilçe kongresine katıldı.

Burada partililere seslenen Bakan Şahin, AK Parti olarak sadece ülkeye hizmet için iş başına geldiklerini, hizmet etmenin ve taş üstüne taş koymanın tek gayeleri olduğunu söyledi.

Bazı çevrelerin yaptığı tek işin iftira ve olmayan şeyleri olmuş göstermek olduğunu ifade eden Şahin, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in de İzmir'de polis kurşunuyla ölen Baran Tursun'un babası Mehmet Tursun'un yargılanmasıyla ilgili kendisine yönelik iddialarda bulunduğunu hatırlattı.

Sevigen'in, Mehmet Tursun'un 301. maddeden yargılanmasına kendisinin izin verdiğine yönelik yanıltıcı açıklamalarda bulunduğunu ancak Tursun hakkında yargılama izni vermediğini anımsatan Şahin, şöyle konuştu:

"Milletin kafasını karıştırıyorlar. Bu maddede değişiklik yaptık, bu değişiklikten önce bu davalar açılmıştır. Bütün bunlar ortadayken Mehmet Sevigen, yargılamaya izin vermişim gibi açıklama yapıyor. Muhalefet sözcülerinin benimle ilgili iddialarının hepsi buna benziyor. Muhalefet sözcüleri, sırf partimizi yıpratmak için benimle ilgili iftiralarda bulunuyor. Çamur at, tutmazsa izi kasın. Taktik bu. O bile verdikleri zarar açısından onları tatmin ediyor. Sadece hizmet için iş başına geldik. İftira ve itham yarışında bulunmak için milletten oy isteyen bir parti değiliz. Onlar itham ve iftira yarışında olsun."

Türkiye'deki ekonomik gelişmelerle ilgili haksız eleştirilere maruz kaldıklarından yakınan Şahin, "Türkiye'de işler kötüye gidiyor diyenlere sesleniyorum: Türkiye'nin en büyük bankalardan birinin ortağı CHP'dir. İş Bankası bininci şubesini açtı. Ekonomi kötüye gidiyorsa bırakın şube açmayı, şubeyi kapatırsınız. Finans ve bankacılık sektörü de Türkiye'nin geleceğine güveniyor" dedi.

Adalet Bakanı Şahin, partisinin Kemer ilçe teşkilatını da ziyaret etti.

Bakan Şahin, bir gazetecinin, Dengir Mir Mehmet Fırat'ın istifasıyla ilgili sorusunu şöyle yanıtladı:

"Kendisi sağlık nedenleriyle affını istemiş. Merkez Yürütme Kurulumuz da Başbakanımız da mazeretini haklı görerek istifasını kabul etmiş. Sade bir milletvekili olarak partimize hizmet etmeye devam edecek. Yerine de başka bir arkadaşımız geldi. Bu sadece arkadaşımızın özel durumu nedeniyle yapılmış bir tasarruftur. Kamuoyunda farklı değerlendirmeler yapılıyor, hiçbiri doğru değil."

"Şaban Dişli ile Fırat'ın istifasının deprem yarattığına" ilişkin değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine Bakan Şahin, gülerek "Hissettiniz mi böyle bir depremi. Ben hissetmedim" dedi.

aa



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,560 µs