En Sıcak Konular

Obama'ya Rus usulü İskender

8 Kasım 2008 16:34 tsi
Obama'ya Rus usulü İskender ABD’nin Avrupa’nın doğusunda kuracağı füze kalkanına karşı harekete geçen Moskova, Polonya ile Almanya arasında sıkışmış Rus toprağı Kaliningrad’da füze yerleştireceği yerleri açıkladı.

Bölgeye 2015 yılına kadar beş İskender füze bataryası konuşlandırılacak.

BARACK Obama’nın ABD Başkanı seçildiği gün, ülkenin en batı noktası olan Polonya sınırı yakınlarındaki Kaliningrad bölgesine taktik İskender füzeleri yerleştirileceğini duyuran Rusya, AB’den gelen sert tepkilere aldırış etmeden, dün de füze yerleştireceği bölgenin haritasını yayınladı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından resmi RİA ajansına yapılan açıklamada, Moskova yönetiminin Kaliningrad bölgesine 2015 yılına kadar beş İskender füze bataryası konuşlandıracağı duyuruldu. NATO tanımlamasına göre, SS-26 olarak bilinen İskender füzelerinin ayrıca Rusya’nın yakın müttefiki olan Beyaz Rusya Cumhuriyeti topraklarına da konuşlandırılacağı vurgulandı.

Hedef ABD füzeleri

Taktik füze sistemi sayılmasına rağmen, istenildiği takdirde tüm Avrupa’yı menziline alabilen İskender füzeleri, öncelik olarak Polonya ve Çek Cumhuriyeti’ne inşa edilecek ABD’nin füze kalkanı sistemini imha etmek üzere programlanacakları da bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın dün yaptığı açıklamayla, SSCB’nin yıkılıp, soğuk savaşın sona erdiği tarih sayılan 1991 yılından bu yana, Moskova ilk kez Avrupa topraklarını tekrar hedef almış oluyor.

Moskova yönetimi, İskender füzelerini yerleştirme planlarından vazgeçmesinin tek şartı olarak da ABD’nin Polonya ve Çek Cumhuriyeti’ne füze kalkanı sistemlerini yerleştirmekten vazgeçmesini öne sürüyor. 

Hurriyet



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,496 µs