En Sıcak Konular

15 yıl sonra gelen acı itiraf

8 Kasım 2008 15:57 tsi
Saray Rehabilitasyon Merkezi'nde 15 yıl çalıştıktan sonra 3 ay önce emekli olduğunu söyleyen Aysel Akbaba; merkezde tecavüz, dayak ve işkence olaylarının sıklıkla yaşandığını itiraf etti.

Şefkat-Der Genel Başkanı H. B. ve kurumda 15 yıl çalıştıktan sonra emekli olan A. A., Saray Rehabilitasyon Merkezi'nde İngiliz Düşes'i Sarah Ferguson tarafından gizli çekilen görüntüleri ile ilgili basın açıklaması yaptı.    

Kurumda 15 yıl çalıştığını belirten ve 3 ay önce emekli olduğunu söyleyen A. A. , kurumda çocuklara işkence, tecavüz ve dayak olayların sıklıkla yaşandığını belirterek "Emekli olana kadar çocuklara karşı yapılan tecavüz, dayak ve işkencelere sıklıkla tanık oldum. Bunları söyleyemediğim için vicdan azabı çektim. Ancak bu görüntülerin ekranlara gelmesinden sonra daha fazla dayanamayarak yaşananları açıklama isteği duydum"diye konuştu.

Gazetecilerin 15 sene neden beklediniz sorusuna A., "bana inanmayacağınızı düşündüğüm için gerçekleri açıklamadım" diye yanıt verdi.

Şefkat-Der Genel Başkanı H. B. ise rehabilitasyon merkezinde yapılan işkencelerin görüntülenenlerden çok daha fazla olduğunu iddia ederek yapılan olumsuz davranışların kurum yöneticileri ve çalışanları tarafından örtbas edildiğini iddia etti.

Bulan, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Devlet Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere hazırladıkları suç duyurularını gazetecilere gösterdi.

hürriyet



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,572 µs