Kürtler ayrım yaşamadı | " /> Kürtler ayrım yaşamadı | "/>

En Sıcak Konular

12 Eylül paşası: Kürtler ayrım yaşamadı

8 Kasım 2008 15:15 tsi
12 Eylül paşası: Kürtler ayrım yaşamadı
7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, ABD'de yaşayan siyahlarla, Türkiye'deki Kürtlerin durumunun aynı olmadığını söyledi, "Türkiye'de yaşayan kürt vatandaşlar siyahlara yapılan hiçbir ayrımla karşılaşmadı" dedi. Nedenini ise şöyle açıkladı...

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, ABD'de yaşayan siyahlarla, Türkiye'deki Kürtlerin durumunun aynı olmadığını belirterek, Türkiye'de yaşayan Kürt vatandaşların siyahlara yapılan hiçbir ayrımla karşılaşmadığını vurguladı. 

Adını taşıyan Kültür ve Eğitim Vakfı'nın yönetim kurulu toplantısına katılmak için Marmaris'e gelen Evren, ABD'deki seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Barack Obama'nın ABD'nin 44'üncü başkanı seçilmesinin bütün dünyayı sevindirdiğini belirterek, "Amerikalılar doğru bir karar aldılar" dedi.

ABD'nin 44'üncü başkanı seçilen Barack Obama'nın insan olarak yaratıldığını ve siyah olmasının onun ihtiyarında olmadığına işaret eden Evren, "Allah öyle istemiş, öyle yaratmış. Kaç tane üniversite bitirmiş. Diğer beyaz insanlar gibi tahsilini görmüş. Spor sahalarında görüyoruz, siyahların önüne geçilemiyor. Allah onlara da o özellikleri vermiş. Ayrım yapmak doğru değildi ama bu dönemlere gelinceye kadar çok zaman geçti aradan. Devletler de milletler de yaptıklarının yanlış olduğunu anladılar." dedi.

"Siyahlarla Kürtlerin durumu aynı değil"

ABD'de yaşayan siyahlarla, Türkiye'deki Kürtlerin durumunun aynı olmadığına dikkati çeken Evren, Türkiye'de yaşayan Kürt vatandaşların siyahlara yapılan hiçbir ayrımla karşılaşmadığını vurguladı.

Kenan Evren, "Bugüne kadar Kürtlerle aramızda bir ayrılık gayrılık olmadı. Biz de Amerika'daki beyazlarla siyahlar arasındaki gibi şeyler olmadı. 90 yaşını geçtim, bilirim hiçbir zaman Türk-Kürt ayrımı yoktur. Askeri okullarda okurken, Kürt arkadaşlarımız vardı şakalaşırdık 'Gel Kürt buraya' derdik. Hiç kızmazlardı. Kürt arkadaşlarımız, bizim gibi general oldu, subay oldu. Başbakan, bakan ve cumhurbaşkanı olan var. Bizde o ayrım yoktu. Fakat ayrımı soktular bize" dedi.

Evren sözlerine, "Dış güçler, 'size kötü muamele yapılıyor, sizi ayrı olarak görüyorlar' diye diye
onları kışkırttılar. Teröre bulaştırdılar. Ondan çekiyoruz biz. Yoksa o terör olmasaydı, oradaki Kürtler bizden ayrılmayı kesinlikle istemezler. Amerika gibi değiliz biz. Biz onlara öyle bir muamele yapmadık, savaşlarda beraber savaştık, evlendik" diye devam etti.

cnn turk

 



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,486 µs