flaş açıklama! | " /> flaş açıklama! | "/>

En Sıcak Konular

Cem evinden flaş açıklama!

8 Kasım 2008 15:11 tsi
Cem evinden flaş açıklama!
Ankara'da yarın Alevi mitingi yapılacak ama Cem Vakfı'ndan flaş bir çıkış geldi: "Bunların Alevilikle ilgileri yok, cem evine gitmez, Ali'yi, Muhammed'i Kuran'ı tanımazlar."

Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan yarın Ankara'da yapılacak mitingi desteklemediğini söyledi.

İzzettin Doğan mitinge ilişkin görüşünü Cem TV'de açıkladı: "Mitinge desteğim yok çünkü bu mitingin liderliğine soyunanların Avrupa'dan kaynaklı tipler olduğunu ve Alevilikle ilgisinin olmadıklarını biliyorum da onun için . Yani ismi Alevi ama cismen ne Cemevlerine giderler, ne Alevi ritüellerine katılırlar, ne peygamberi tanırlar ne Kuran'ı tanırlar ne de Muhammet’i.

Bugün Türkiye'de bir Kürt hareketi var. Şimdi Alevileri de harekete geçirmeye çalışarak burada bir destek arayışının Alevi bayrağı altında yapılması sağlanmak isteniyor. Oraya Alevi yurttaşların itibar edeceğini katılacağını zannetmiyorum. 25 -30 milyon insandan kaç kişinin katılacağını göreceğiz. Bu katılacak olanların da genelde Kürt olayını savunanların oluşturacağını sanıyorum. Çünkü ileri harekete geçirmek öyle üçyüz beşyüz kişiyle olmaz. Aleviler harekete geçmez mi? Elbette geçecektir. Meşru sınırlar içinde kalarak her demokraside olduğu gibi bir kitle hareketiyle 'Siyasal iktidar aklını başına alma zamanı geldi' diyebilecek noktaya Aleviler gelebilir. O zamanda öyle üçyüz beşyüz kişi değil. Birkaç milyon insanla Ankara'da o gösteriyi yaparsınız. O da zamanı geldiğinde yapılacaktır. Biz büyük bir sabır gösterdik bugün Türkiye zor dönemden geçiyor. O zor döneminde Türkiye'nin biz de üstüne tüy dikmeyelim dedik. Yani onun sebebi olmayalım.
O sorumlulukla bilinçle hareket ediyoruz ve diyoruzki biz mahkemelerin kararını bekliyoruz. Biz meşru sınırlar içerisinde demokratik hakları kullanarak dört bine yakın dava açtık.

Alevilerin kendileri açısından ibadet için bir yer tayin etmeleri temel bir hak mıdır, değil midir? Bunun cevabını hakim verir. Bunun cevabını bilir kişi vermez.

Başbakan'ın yaymaya çalıştığı bir anlayış var. Ne diyor başbakan 'Sen Müslümansan camiye gel o zaman' Ben Müslümanım ama senin gibi Müslüman değilim, ben Müslümanlığı senin anladığını gibi anlamıyorum. Bu ülkeyi Müslüman yapan benim anladığım şekildeki İslamiyettir. Yani Mevlana'nın Yunus Emre'nin, Hacı Bektaşi Veli’nin, Ahmet Yesevi'nin İslam anlayışıdır. Anadolu'yu Müslümanlaştıran bu ulu kişilerdir."



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,149 µs