En Sıcak Konular

Amerika'daki Türklerin zaferi

8 Kasım 2008 14:19 tsi
Amerika'daki Türklerin zaferi Amerika'da yaşayan Türkler, seçim öncesi birlik oldular ve "Ermeni soykırımı" için çalışacak iki ismi devirdiler. İşte organize hareketin ayrıntıları...

Amerika'daki Türkler'den süper bir hareket... Soykırımı destekleyen adaylara karşı organize olan Türkler, rakip 2 adayın seçilmesini sağladı.

TÜRK DOSTLARINA MECLİS YOLU
Amerika'daki seçime Türkler damga vurdu. New York ve Tennesse eyaletlerinde Ermeni lobisi, Türkler tarafından yenilgiye uğratıldı. Ermeni soykırımını destekleyen adaylara karşı organize olan Türkler, New York'ta Michael McMohan'ı, Tenesse'de Steve Cohen gibi Türk dostu adayları seçtirdi.

HEDEF SOYKIRIMIN ÇIKMAMASI
Amerika'daki Türkler'in 10 milyon dolar harcadığı bu müthiş organizasyonun fikir babaları ise başta İbrahim Kurtuluş olmak üzere Naz Durakoğlu, Ali Çınar ve Kaya Boztepe'den oluşan ekipti. İbrahim Kurtuluş, soykırım yasasının çıkmaması için de ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

O organize etti
Ermeni soykırımını destekleyen adayların rakiplerini destekleme fikri, İbrahim Kurtuluş'tan çıktı (solda). Kurtuluş ve arkadaşları, New York'taki 30 bin Türk'le 500 bin Ermeni'yi yenilgiye uğrattı.

Onlar seçim kazandı
Tennesse'de seçilen Steve Cohen (üstte) ile New York'ta seçilen Michael McMahon, zaferlerinde büyük payı bulunan Türkler'e teşekkür etti.


***

Soykırıma 'oy'kırım

ABD'de yaşayan Türkler, Ermeni soykırımını tanıyan adaylara 'Hodri meydan' dedi. 500 bin Ermeni'nin yaşadığı New York'ta 'Soykırım yok' diyen adayı destekledi. Sonuçta rakipleri hayal kırıklığına uğradı.

Siyahi lider Barack Obama'nın zaferle çıktığı başkanlık seçimleri Türkiye için de önemliydi. Ermeni tasarısını destekleyen birçok aday, ülkede yaşayan Türkler'in tek yürek olmasını sağladı. Ülkede sözde Ermeni tasarısını kabul ettirmek isteyen Ermeniler, seçimlerde 300 bin Türk'ün 500 bin de Ermeni'nin yaşadığı New York başta olmak üzere, California ve Tenesse eyaletlerinde kazanmak istiyordu. Ülkede yaşayan zengin Türkler de milyonlarca doları gözden çıkarttı ve Ermeni soykırımını tanımayan bir lideri desteklemek için çalışmalara başladı. New York için desteklenecek araştırıldı ve Türkler'e yakınlığıyla bilinen Michael McMohan'da karar kılındı.

DESTEK BEKLİYORLAR
Naz Durakoğlu, Ali Çınar, İbrahim Kurtuluş ve Kaya Boztepe adlı Türkler'in öncülüğünde demokrat aday için müthiş bir kampanya başlatıldı. Sonuç olarak vatandaşlarımızın desteklediği McMohan, Ermeni yasa tasarısını destekleyen rakibini geçti. Tenesse eyaletinde de durum New York'tan farklı değildi. Vatandaşlarımız burada da aslen Ermeni olan ancak soykırıma inanmayan Steve Cohen'i destekledi. Yapılan çalışmalar sayesinde Cohen, oy farkıyla Temsilciler Meclisi'ne girmeyi başardı. Türkler'in yaklaşık 10 milyon dolar harcadığı kampanyalar başarıyla sonuçlandı. Sözde Ermeni soykırımı tasarısını engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen İbrahim Kurtuluş, bundan sonraki çalışmaları için Türkiye'den özellikle de AKP'den destek bekliyor.



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,726 µs