En Sıcak Konular

Hamas Obama'yla görüşmeye hazır

8 Kasım 2008 12:45 tsi
Hamas Obama'yla görüşmeye hazır Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal, ABD başkanlığına seçilen Barack Obama ile görüşmeye hazır olduklarını söyledi. Ancak Meşal, Obama'nın Hamas'ın "haklarına ve şartlarına" saygı duyması gerektiğini vurguladı.

Obama, geçtiğimiz Haziran ayında İsrail'e yaptığı ziyaretinde örgütün şiddeti reddetmemesi ve İsrail'i tanımaması nedeniyle müzakere şansının az olduğunu belirtmişti. Başkan George W. Bush döneminde Washington, Hamas ile görüşmeyi reddetmişti. Şam'dan Sky News'e açıklamalarda bulunan Meşal, "Siyasi ve psikolojik olarak büyük bir şans. Obama'yı tebrik ediyorum. Başkan olarak ABD'nin yanı sıra dünyaya ve sıcak noktalara özellikle Orta Doğu'ya karşı sorumlulukları var." dedi. Meşal, ABD yönetiminin Hamas'ın "haklarına ve seçeneklerine" saygı duyması halinde Obama ve yeni yönetim ile görüşmeye hazır olduklarını kaydetti.

Örgütün siyasi lideri Meşal, yeni yönetimin bölgedeki problemleri çözmesi için Hamas ile görüşmekten başka şansı olmadığını da savundu. Meşal, "Bölge, Filistin ve Arap-İsrail çatışmasını çözmek istiyorlarsa bölgedeki gerçek ve etkili güç olan Hamas ile görüşmeleri gerekli. Seçimler de çoğunluğu da elde ettik. Ayrıca, Hamas'ın tehdit oluşturduğu iddiaları doğru değil." diye konuştu.

Hamas'ın kurucularından Mahmud Zahar da Obama'nın başkan olarak seçilmesinin ABD ile Müslüman dünyasında arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açmasını beklediğini söylemişti. Ancak Zahar, ABD'nin Hamas'a karşı politikasında ani bir değişiklik beklemediğini de kaydetmişti. Zahar yaptığı açıklamada, "Umuyoruz ki Obama, Müslüman dünyası da dahil dünya ile ilişkilerde yeni bir sayfa açar." dedi. Ancak Zahar, İsrail'in Amerika politikaları üzerindeki etkisi nedeniyle Obama'nın Hamas ile görüşmesini beklemediğini kaydetti.

cihan 



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,623 µs