sert cevap! | " /> sert cevap! | "/>

En Sıcak Konular

'Çişçi'nin fişine sert cevap!

8 Kasım 2008 10:38 tsi
'Çişçi'nin fişine sert cevap! Sokak ortasında tuvaletini yaptığı için zabıtanın ceza kestiği CHP'li Durgun'un fişleme dosyasına, Mustafa Kemal Üniversitesi'nde sert cevap geldi..

CHP'li Gökhan Durgun'un Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde yaptığı fişlemeyle ilgili tartışma büyüyor. Üniversite dün, akademisyenleri fişleyen ve rektörü mezhep kadrolaşması yapmakla suçlayan Durgun'a sert bir cevap verdi.

Üniversite, iddiaların 'çirkin ve zavallıca' birer iftira niteliğinde olduğunu vurguladı. Alevi kökenli öğretim görevlilerinin fişlendiğine yönelik iddiayla ilgili ise çarpıcı bir ifade kullanıldı: "Gökhan Durgun, farklı inanç ve kültürlerden vatandaşlarımızın barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığı Hatay'da Alevi-Sünni vatandaşlarımız arasında bir kardeş kavgasının fitilini ateşlemek istemektedir."
CHP'li vekil Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Mustafa Kemal Üniversitesi'ndeki öğretim görevlilerinin mezheplerine göre fişlendiğini savunmuştu. Ardından gazetecilere bir dosya dağıtmıştı. Ancak dosyada iddialarının aksine Durgun'un öğretim üyelerini tek tek fişlediği ortaya çıkmıştı. Hocalar, 'Aşırı sağcı, Türkçü, dinci, milliyetçi, MHP'li' şeklinde fişlenmişti. Durgun, bu dosyayı ismini vermediği kaynaklardan elde ettiğini ileri sürmüştü. Durgun'un iddiaları üniversite tarafından yazılı bir açıklamayla yalanlandı. CHP'nin üniversite hakkında TBMM'ye verdiği araştırma önergesinin gerekçelerini teşkil eden iddiaların 'düzmece' olduğu belirtilen açıklamada, üniversitenin Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini taşıyan çağdaş öğrenciler yetiştirmeyi amaçladığı kaydedildi. Durgun'un iki hafta önce üniversiteyi ziyaret ettiğine ve bu konularda aydınlatıldığına işaret edilirken, "Bu milletvekili açıklama yaptığı konularda gerçekleri öğrenme yoluna gitmemiş, yargısız infaz yaparak iftiralarını Meclis gündemine taşımıştır." denildi.

Fişleme büyük suç, cezası 3 yıl hapis

Durgun'un üniversitede yaptığı fişlemeye de dikkat çekilen açıklamada, "Gökhan Durgun, TBMM Başkanlığı'na verdiği araştırma önergesinin ekinde sunduğu belgelerle üniversitede çalışan pek çok öğretim üyesini bizzat fişlediğini ortaya koyarak büyük bir suç işlemiştir. TCK 135. madde kapsamında kişilerin siyasi, felsefi, dinî görüşleri, ırkî kökenleri ve ahlaki eğilimlerine ilişkin bilgilerin hukuka aykırı bir yöntemle kaydedilmesi ve dağıtılması 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasını gerektiren bir suçtur." ifadelerine yer verildi. Durgun'un 'çirkin ve zavallıca' planlarının sonuçsuz kalacağı dile getirildi. Ardından şunlar kaydedildi: "Mustafa Kemal Üniversitesi'ni 'yolsuzlukların ve usulsüzlüklerin kaynağı' olarak takdim ederek siyasi şov yapan ve siyasi rant sağlamaya çalışan Durgun, ölçüsüz ve dayanaksız açıklamalarının arasına 'Üniversitede Aleviler fişleniyor' iftirasını ekleyerek, farklı inanç ve kültürlerden vatandaşlarımızın barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığı Hatay'da Alevi-Sünni vatandaşlarımız arasında bir kardeş kavgasının fitilini ateşlemek istemektedir."

VEKİLLER DE ELEŞTİRDİ

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar

Üniversite hocalarını fişlemesi ahlak dışı

CHP'li vekilin üniversite hocalarını fişlemesi 'ahlak dışı.' Ülkemize insan yetiştiren bu insanlara yönelik yargısız infazda bulunmak, milletvekiline yakışmaz. Üniversitede kadrolaşma olduğu yönündeki iddiaları da gerçek dışı. Üniversite yönetimine iftira atıyor. Sayın rektörümüz göreve başladığından bu yana üniversiteye ve bölgeye hizmet ediyor. Elinizde belge bilgi olmadan kimseyi suçlayamazsınız. Belge varsa müracaat etsin, savcılar gerekli çalışmaları yapar. Varsa delili, yanlış yapanın hesabı sorulur.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır

Yapılan iş hukuka aykırı, kasıtlı ve amaçlı

Hiç kimse düşünceleri, kanaatleri veya siyasi görüşü nedeniyle suçlu olarak takdim edilemez. Fişleme hukuka aykırı, kasıtlı ve amaçlı. Kanunların suç saydığı fiil ve eylemlerin dışında hiç kimse suçlu ilan edilemez. İnsanlar, 'Türkçü, İslamcı, MHP'li ve Fethullahçı' şeklinde takdim edilemez. Ortada işlenmiş, kanunlara aykırı fiil ve suç varsa, bunlar savcılıklara bildirilir ve yasalarımıza göre gerekli işlem yapılır. Bunun dışında hiç kimsenin insanları sınıflara ayırmaya, bu şekilde tasnif etmeye hakkı yoktur.



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,203 µs