her şeyi açıkladı | " /> her şeyi açıkladı | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan her şeyi açıkladı

8 Kasım 2008 09:27 tsi
Erdoğan her şeyi açıkladı AK Parti'de neler oluyor? Erdoğan kameraların önüne çıktı ve açık açık konuştu. Ya sev ya terket sözüne de yanıt verdi. Fırat'tan Kılıçdaroğlu'na her konuya bir yanıtı vardı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan MYK toplantısı ardından yaptığı basın açıklamasında Dengir Mir Mehmet Fırat'ın istifasıyla ilgili konuştu. "Sağlık benim için her şeyden önemli" dedi.

Erdoğan Fırat'ın sağlık sorunlarını kendisine daha önce ilettiğini söyledi ve "Ben de sağlık her şeyden önce gelir dedim. Ve bunu anlaşıyla karşıladım. Özellikle bu 6 yıllık süre içinde MYK'da yoğun bir çalışma içinde, gerek genel başkan yardımcığı gerekse diğer konularda çalıştık. Bundan sonra her zaman milletvekili olarak da bilgi ve deneyimlerinden yararlanacağız" dedi.

DİYARBAKIR KONUŞMASININ ETKİSİ YOK

Diyarbakır'daki konuşmasının Fırat'ın istifasına neden olmadığını söyleyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyarbakır'daki konuşmamın etkisi yok. Bakın, biz her konuyu müzakere ederiz her hafta. Diğer partilerden farkımız budur. Müzakere ederiz ama vardığımız kararı savunuruz."

Fırat'ın istifasının Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilişkili olup olmadığı yönündeki bir soruya da Erdoğan "bu konuyla yakından uzaktan hiçbir alakası yok. Ben başınadan beri mesai arkadaşıma güveniyorum, inanıyorum. Kılıçdaroğlu önce çocuklarının sigorta konuların çözsün... " dedi.

BEN YA SEV YA TERK ET DEMEDİM

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan "Benim ağzımdan 'ya sev ya terk' diye bir ifade ne Van'da, ne Hakkari'de, ne de başka bir yerde duydunuz mu? 'Ya sev ya terk et' ifadesi bana ait değildir. Onun patendi başkaların aittir. Benim dediğim şudur. Lazıyla, Çerkeziyle, Kürdüyle, Türküyle hepimiz kimliğimizle onur duyarız. Ancak ben birinin etnik kimliğiyle bir başkasına üstünlük kurmasına karşıyım" dedi. 

Her zaman üst kimlik olarak Türk vatandaşlığını işaret ettiğini söyleyen Erdoğan sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. Ben 'buna karşı olanlar sevdikleri yere gitsinler. Kendileri için başka bayrak arayışına girsinler' diyorum. Bunun dışında başka bir şey söylemedim"

DENİZ FENERİ'YLE ALAKAMIZ YOK

Erdoğan Deniz Feneri davasıyla ilgili de şunları söyledi:

"Deniz Feneri davasıyla benim partimin yakından uzaktan alakası olamaz. Hiçbir siyasi partinin para hareketler bu kadar şeffaf bir şekilde sitesinde yayınlamış değildir. Bunların hepsi partime çamur atıp da burada bir leke kurabilir miyiz gayreti içinde olanların art niyetleridir. Partimin ak yapısına kimse kara çalamayacaktır.

KILIÇDAROĞLU ÖNCE KENDİNE BAKSIN BU ADAMDAN KORKULUR
 

Öyle böyle değil. AK Parti'yi sallıyor, tek başına inanılmaz bir muhalefet örneği sergiliyor. Önce Dişli'nin kellesini aldı, şimdi de AKP'nin ağır topu Fırat'ın... İstifanın ardından medya ona ulaşmak için telefona sarıldı.

SAĞLIK HER ŞEYDEN ÖNCE

 AK Parti'de gidenden çok daha önemlisi gelen isim... Çünkü bu isim "Kürt politikasında"
değişim olarak yorumlanıyor.

internethaber



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,478 µs