En Sıcak Konular

Bakan Çelik'ten öğretmen maaşı açıklaması

7 Kasım 2008 20:42 tsi
Milli Eğitim Bakanı Çelik, Türkiye'nin, öğretmen maaşı konusunda en fazla kaynak ayıran 2. ülke olduğunu açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenlerin, öğretim üyelerinin, araştırma görevlilerinin maaşlarının düşük olduğunu kabul ettiğini belirterek, "Ancak Türkiye, OECD ülkeleri içinde, milli gelire göre öğretmenine maaş vermede en fazla kaynak ayıran 2. ülke" dedi.

Bakan Çelik, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, YÖK ve üniversitelerin 2009 yılı bütçesi üzerinde, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

"Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi az mı, çok mu? Bunu tartışmak bile gerekmez" diyen Çelik, Türkiye'nin, eğitime Hollanda düzeyinde para ayırması için 205 katrilyon liraya ihtiyaç olduğunu söyledi. Çelik, Hollanda'nın 2007'de 2,5 milyon öğrencisi için sadece eğitime 20 milyar Avro ayırdığını belirtti.

Hüseyin Çelik, "Biz, sahip olduğumuz milli gelire göre, ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız. Her şey gül gülistandır, süt limandır gibi bir iddiamız da olmadı" diye konuştu.

Bir iktidarın başarısı ya da başarısızlığının, bir şeyi nereden alıp nereye götürdüğüyle ilgili olduğunu belirten Çelik, "Aldığımız tablonun üzerine bir şeyler eklememiz gerekiyordu, biz de bunu yaptık" dedi.

Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"Öğretmen açığı, derslik açığı, okul açığı var denildi. Evet, bunlara itirazım yok. Keşke göreve ilk başlayan öğretmenize bin 500 YTL değil de 3 bin YTL verebilsek. Bunun, öğretmenlerimizin emeğinin karşılığı olduğu kanaatinde değilim. Öğretmenlerin, üniversite öğretim üyelerinin, araştırma görevlilerinin ücretlerinin düşük olduğunu kabul ediyorum. Ancak Türkiye, OECD ülkeleri içinde, milli gelire göre öğretmenine maaş vermede en fazla kaynak ayıran 2. ülke. 1. ülke, Güney Kore'dir.

Öğretmenlerimizi, memurlarımızı, öğretim üyelerimizi enflasyona ezdirmemek, insanca yaşayabilecekleri ücreti vermek için büyük bir çaba içerisindeyiz. Ancak, ülkemizin içinde bulunduğu durum, sahip olduğumuz kaynaklar bellidir."

aa



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,256 µs