En Sıcak Konular

CHP'li vekile can alıcı soru !

7 Kasım 2008 19:10 tsi
CHP'li vekile can alıcı soru !
CHP'li Sevigen'in kendisine 'Sokakta nasıl dolaşacak?' dediğini hatırlatan Şahin, 'Peki şimdi siz nasıl dolaşacaksınız. Utanmayacak mısınız?' diye sordu.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İzmir'de polis tarafından vurularak öldürülen Baran Tursun'un babası Mehmet Tursun ile ilgili kendisine biri 3, diğeri 1 ay önce iki dosyanın geldiğini belirterek, "İzin vermedim." dedi. Konuyu araştırma gereği duymadan kendisini suçlayan CHP'li Mehmet Sevigen ile Hürriyet gazetesi köşe yazarı Yalçın Doğan'ı ise "Bunlar 'çamur at, izi kalsın' diye düşünürler." diye suçladı.

Seçim bölgesi Antalya'daki Serik'in AK Parti ilçe kongresine katılan Mehmet Ali Şahin, burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin açıklamada bulundu. Adalet Bakanı, İzmir'de polis tarafından öldürülen Baran Tursun'un ailesinin 301'inci madde ile yargılandığı iddialarını yalanladı. Bakan Şahin, CHP'li Mehmet Sevigen'in hem Baran Tursun Dursun'un babasını hem de Antalya'da yine polis tarafından vurularak öldürülen Çağdaş Gemik'in babasını yanına alarak düzenlediği basın toplantısında ortaya attığı iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Şahin, "Mehmet Tursun ve ailesinin açıklamalarıyla ilgili 2 dosya bana geldi. Ben izin vermedim. Oğlunu kaybetmiş olan bir babanın o infial içerisinde bu tür sözlerini söylemesini normal karşılamamız gerekir. Üzüntü verici olsa da bunlar ifade özgürlüğü olarak değerlendirilir. Birine 3 ay önce birine 1 ay önce dava açılmasına izin vermedim." dedi.

CHP'lilerin ve bazı köşe yazarlarının konuyu araştırma gereği duymadan kendisini suçlama yolunu seçtiklerini ifade eden Bakan Şahin, "Bunların söyledikleri her söz, yazdıkları her yazı aynı bunun gibidir. Bunlar 'Çamur at, izi kalsın' diye düşünürler." diye konuştu.

CHP'li Mehmet Sevigen'in düzenlediği toplantıda kendisine 'Sokakta nasıl dolaşacak?' dediğini hatırlatan Şahin, "Şimdi ben soruyorum. Siz nasıl dolaşacaksınız? Utanmayacak mısınız?" dedi. Şahin, konuyu Hürriyet gazetesindeki köşe yazısına taşıyarak yine kendisine "Adalet Bakanı insanlığı unuttu." diye seslenen Yalçın Doğan'ı da, sabahleyin aradığını anlatarak, "Bana, 'Bazı gazeteler yazmıştı' dedi. Zaten Türkiye'de gazete haberlerini toplayarak bize kapatma davası açmadılar mı? Yapmadığımız bir şey yapılmış gibi gösterilerek Türkiye'de çok çirkin bir siyaset yapılıyor. Biz Adalet ve Kalkınma Partililer olarak ismimiz gibi başımız dik, alnımız açıktır." diye konuştu.

cihan



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,347 µs