En Sıcak Konular

Sevigen 301 yanlışını böyle savundu

7 Kasım 2008 19:01 tsi
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, uyarı ateşi sonucu hayatını kaybeden Baran Dursun'la ilgili 301 iddialarını böyle savundu.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Adalet Bakanlığının, İzmir'de dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle açılan ''uyarı ateşi''nden hayatını kaybeden Baran Tursun'un ailesi hakkında TCK'nın 301. maddesinden dava açılmasına izin vermediğini anımsatarak, ''301. maddeyi kaldırdın, ama 277. maddeden yargılanacaklar ve belki de ceza alacaklar. Aile üzerindeki psikolojik baskı devam ediyor'' dedi.

Sevigen, Baran Tursun'un babası Mehmet Tursun ile CHP İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 5 ve 6 Kasım tarihli basın yayın organlarında Adalet Bakanlığının, Mehmet Tursun'un da aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında TCK'nın 301. maddesinden yargılama izni verdiğine ilişkin haberler yer aldığını ve bunun üzerine de dün mağdur ailelerle basın toplantısı düzenlediğini anımsattı.

Toplantının ardından akşam saatlerinde Adalet Bakanlığının söz konusu kişiler hakkında TCK'nın 301. maddesinden dava açılmasına izin verilmediğine yönelik açıklama yaptığını anlatan Sevigen, ''Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin görevini geç yapmıştır. Aile günlerce 301'den yargılanma baskısıyla yaşamıştır'' diye konuştu.

Sevigen, bu durumda söz konusu kişilerin TCK'nın 301. maddesinden yargılanmayacağını, ancak aynı davanın açılmasına gerekçe gösterilen TCK'nın ''yargı görevi yapanı etkileme'' başlıklı 277. maddesinden yargılanmaya başlanacaklarını ifade etti.

Cumhuriyet savcısının ''biri olmazsa biri olur'' mantığı ile iddianame hazırladığını savunan Sevigen, ''Aile üzerindeki yargılanma ve ceza alma baskısı devam ediyor. TCK'nın 301. maddesini kaldırdın, ama 277. maddeden yargılanacaklar ve belki de ceza alacaklar. Aile üzerindeki psikolojik baskı devam ediyor'' görüşünü dile getirdi.

''Baran Tursun'un katledildiğini'' söyleyen Sevigen, ''ailenin, çocuklarını öldüren polisin duruşmasında mahkeme salonunda kendine zor yer bulduğunu ve polislerin baskısı altında duruşmayı takip ettiğini'' anlattı.

aa



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,639 µs