En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu iz peşinde

7 Kasım 2008 16:39 tsi
Kemal Kılıçdaroğlu yeni dosyalarla geliyor! Bu kez Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin Türk Telekom'a gizli ortak olduğunu iddia ediyor.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez Türk Telekom ile ilgili iddialarda bulundu. Kurumlar Vergisi'nin Türk Telekom'un özelleştirilmesinden hemen sonra indirildiğini belirterek, bu durumun birilerinin gizli ortaklığının göstergesi olup olmadığını sordu.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Telekomünikasyon AŞ'nin Olağanüstü Genel Kurulunun 14 Kasım'da yapılacağını belirterek, bu toplantıda yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile murahhas azaların seçileceğini kaydetti. Türk Telekom özelleştirilmesinin, şaibeli bir özelleştirme olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, Türk Telekom'un özelleştirilmesi sonrası kurumlar vergisi oranının düşürüldüğünü, bunun Oger Telekom'a milyonlarca dolarlık maddi menfaat sağladığını iddia etti.

Kurumlar vergisinin neden özelleştirmeden önce indirilmediğini soran Kılıçdaroğlu, "Bunun karşılığında kim ne kadar çıkar sağladı? Sağlanan bu çıkar, birilerinin sermaye payı olarak mı düşünülmüştür?'' diye sordu.

Oger Telekom'un yüzde 35'inin Saudi Telecom Company'e satılmasında Abdullah Tivnikli'nin ön planda olduğuna dair Suudi Arabistan medyasında yer alan haberi gazetecilere gösteren Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tivnikli, Hariri ve Saudi Telecom'un 2 yetkilisinin yer aldığı fotoğrafa da yer verilen haberi basına dağıttı. Kılıçdaroğlu, kendisine bazı çevrelerce 'Becerikli Abdullah' da denilen Tivnikli'nin, Türk Telekom hisselerinin önemli bir miktarını başkaları adına yediemin olarak muhafaza ettiğini ileri sürdü.

BİNALİ YILDIRIM'A ARABA TAHSİL EDİLDİ Mİ?

Kemal Kılıçdaroğlu, özelleştirme sonrasında, Türk Telekom'a ait 06 AY 8245 ve 06 BE 4312 plakalı 2 adet Audi A8, 06 AT 8702 plakalı 1 adet Mercedes Vito, 06 BA 9499 plakalı bir Volvo'nun Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, 06 AR 3750 plakalı bir Honda Accord marka arabanın da Yıldırım'ın eşine tahsis edilip edilmediğini sordu. Bu tür bir tahsisat ve harcamaların, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Oger Telekom Şirketi arasında yapılan ortaklık sözleşmesinin bir gereği olup olmadığını sordu.

TBMM Genel Kurulu'nun, bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılmasına ilişkin yasa tasarısı görüştüğünü hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bu Tasarı acaba, özelleştirme komisyonculuğu yapanların Dubai'deki paralarına, hatta Başbakan'ın deyimiyle 'zuladaki paralarına' yasallık kazandırmak için mi yasalaştırılmak isteniyor? 14 Kasım'da yapılacak olan genel kurulda seçilecek olan yönetim ve denetim kurulu üyelerinin kimlikleri, bize gizli ortaklığın perdesini de aralayacaktır.'' dedi.

Kemal Unakıtan'ın bakanlık görevinden önce dünyanın önemli yedieminlerinden biri olduğunu belirterek, yeni yedieminin Abdullah Tivnikli olup olmadığını sordu.

PİSLİĞE BASMAMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUM

Oğlunun, kendisi tarafından hazırlanan bir raporda şaibeli şirketler arasında yer alan DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim AŞ'de çalışıp çalışmadığına ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, ''Sokakta yürürken pisliğe basmamaya özen gösteriyorum. Bu ülkenin savcıları, kamu görevlileri var. Ben ayakkabımın dahi pisliğe basılarak kirlenmesini istemiyorum.'' diye konuştu.

 



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,203 µs