En Sıcak Konular

'Krizi ilk Türkiye atlatacak'

7 Kasım 2008 16:01 tsi
İş dünyasında, Türkiye'nin finansal krizi en az hasarla atlatacağı umudu sürüyor.

Otomotivden medya sektörüne kadar pek çok alanda yatırımı bulunan Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Türkiye'nin ev ödevlerini yapması halinde krizi ilk atlatan ülke olacağını söyledi.
Son 5 yılda gerçekleştirilen reformların krizin etkilerini azalttığını belirten Ferit Şahenk, "Buna rağmen hazırlıklı olalım. 2009 zor geçecek." dedi. Piyasaların ancak 2010'dan sonra rahata kavuşacağını öngören Şahenk, "Krizin bitmesiyle Türkiye çıkışını sürdürecek. Yine dünyada yatırım yapılacak yerlerin başında gelecek. Benim şahsi kanaatim, son 5 yılda yapılanlar devam ederse krizden ilk kurtulan ülke biz oluruz." diye konuştu.

Doğuş Grubu'nun patronuna göre, kriz asıl etkisini gelecek sene gösterecek. Ekonomik büyüme yavaşlayacak. "Dünyadaki yatırım ve para akışının yavaşladığı bir dönemde eskisi gibi yüksek oranda büyüme zor." değerlendirmesinde bulunan Şahenk, bu konuda gereksiz bir beklenti içine girilmemesini önerdi. Türkiye'nin gerek bankalarıyla, gerek iş dünyası, gerekse devlet bilançosuyla eskisine göre daha güçlü olduğuna işaret eden Şahenk, bunun da krizin rahat atlatılmasına yardımcı olduğunu ifade etti. Doğuş'un patronu, hükümetin bütçeyi iyi yönettiğini dile getirirken mali disiplinden taviz vermediğinden dolayı Maliye Bakanı'na teşekkür etti.

Türkiye'nin son 5 yılda yaptığı önemli atılımlardan birinin de ihracat piyasalarının çeşidini arttırmak olduğunu vurgulayan Şahenk, şöyle konuştu: "Sadece Avrupa'ya ihracat yapmıyoruz. Eskisine göre komşularımıza daha fazla ihracat yapıyoruz. Güçlü bir ihracat sektörü var. Bu sayede krizden diğer ülkelere göre daha az hasarla çıkacağız. Bu konuda Türkiye'ye güveniyorum."

IMF'Yİ SİGORTA POLİÇESİ GİBİ KULLANMALIYIZ

Şahenk, IMF ile yeni bir anlaşmaya ihtiyaç olup olmadığı konusundaki görüşlerini de dile getirdi. Türkiye'nin 2001'deki gibi olmadığını son 5 yılda herkese parmak ısırtacak değişimler gerçekleştirdiğini, yapısal reformlarını tamamladığını kaydeden Şahenk, "Türkiye'nin IMF ile kendisine zarar vermeyecek şekilde bir anlaşma imzalamasında fayda var. Bundan 9 ay önce IMF'siz yolumuza devam edeceğimizi düşünüyordum. Fakat şu anda dünyada genel bir güvensizlik ortamı var. Bu durumda IMF'yi bir sigorta poliçesi olarak kullanmalıyız." diye konuştu. 

cihan
 



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,489 µs