En Sıcak Konular

SHP seçimlere katılmayacak

7 Kasım 2008 15:34 tsi
Murat Karayalçın'ın CHP'nin Ankara adayı olmasının ardından partisi de seçimlerde CHP'yi destekleyecek.

Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP), genel seçimden sonra yerel seçime de girmeyecek. SHP, Genel başkanları Murat Karayalçın'ın CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olması durumunda yerel seçime katılmayarak CHP'ye destek verecek.

Ankara'nın yanısıra İzmir'in Dikili ilçesi, Hatay'ın dört belediyesi, Samsun'un Atakum ilçesi gibi belediyelerde temel belirlenmiş adaylar çıkaracak CHP-SHP ittifakı, bütün belediyelere yayılacak. SHP İzmir İl Başkanı Tamer Akçam, "Kuruluşumuzdan bu yana hep sosyal demokratların bir arada seçime girerek güç birliği yapması yönünde çaba sarf ettik. Geçen seçime de bu yüzden, bölen olmamak için katılmadık. Genel Başkan Karayalçın, kurumsal bir ittifaka giden yolda öncülük yaptı, arkasındayız." dedi.

Sosyal demokratların, güçlü AK Parti karşısında bir blok oluşturmadığında başarı şansları olmadığını vurgulayan İl Başkanı Akçam, yurt genelinde seçime girmeyeceklerini, CHP'nin çıkaracağı kendi programlarına uygun adayları destekleyeceklerini, kadroları ortak belirlemenin yollarına bakacaklarını ifade etti. Karayalçın'ın CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olacak olmasının bile siyasete heyecan getirdiğini savunan Akçam, "Küçükten, pratikten başlayan bir iş yapıyoruz. Etrafa doğru büyüyen bir yapı ortaya çıkaracağız. Soyuttan somuta giden bir yapı ortaya çıkacak." şeklinde konuştu.

SHP İl Başkanı, "İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığında nasıl bir mutabakat arayacaksınız?" sorusu üzerine ise bunun görüşmelerle ortaya çıkacağını söyledi. Kendilerinin bir yerel yaşam programları olduğunu hatırlatan Tamer Akçam, CHP'nin de bunu savunmaya başladığını vurguladı. Akçam, "Ranta yol açmayacak bir program. Buradaki rantı, gecekondu düzenlemesi gibi alanlara bırakacağız. Sosyal belediyecilik olarak Dikili'de güzel bir örnek ortaya koyduk. Problem yaşamak istemiyoruz. DSP ile CHP'nin ittifakı halk nezdinde hoş karşılanmadı. Halk, olayın esprisi ve ahlâki duruşuyla ilgili de kaygı duydu. Bunun için kurumsal birliktelik olarak görülmedi. Bizim bir beklentimiz yok." dedi.

Seçimden sonra SHP adaylarının tekrar partiye dönme ihtimalleri olup olmadığının sorulması üzerine Akçam, böyle bir gelişmenin gündemde bulunmadığını açıkladı. Başarılı olunması halinde geri dönüşler olmayacağını kaydeden Akçam, şunları söyledi: "Birbirimizi bölerek değil, birleşerek büyüyeceğimizi fark etmeliyiz. Herkesin kurumsal yapısını muhafaza etmesi gibi bir durum var. Bizim kurumumuz kendisini kapatmıyor. Seçimden sonra SHP yine olacak fakat bu yapı, genel başkan Ankara'da başarılı olursa olur. O zaman bu halk bizi ayırmaz. Halkla iç içe bir politika yapalım diyoruz."

 



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,062 µs