En Sıcak Konular

Galatasaray, Yunan basınını korkuttu !

7 Kasım 2008 15:30 tsi
UEFA Kupası 2. tur maçında Benfica'yı 2-0 yenen Galatasaray'ın başarısı, Yunan basınında geniş yer buldu.

UEFA Kupası 2. tur (B) Grubu'nda dün akşam yapılan maçta Portekiz'in Benfica takımını deplasmanda Yunan basını tarafından, ''Sarı-kırmızılılar'ın sahada tutulmalarının mümkün olmadığı gözler önüne serildi'' şeklinde değerlendirildi.

Yunan spor basını, ''Galatasaray'ın final yolunda bir adım daha attığı ve 6 puana ulaştığı'' yorumunda bulunurken, ''Karşı takımın boşluklarından faydalanmayı bilen Emre Aşık ve Ümit Karan'ın, bu görülmeye değer galibiyeti takımlarına armağan ettikleri'' görüşünde birleşti.

İki takımın da karşılaşmanın ilk yarısında önemli gol fırsatları yakaladıklarını, ancak maçın ''baş oyuncuları'' olduklarını gösteren kalecilerin ağlarında top görme niyetleri olmadığını kanıtladıklarını kaydeden basın-yayın organları, ilk yarıdaki kaçırılan fırsatlara rağmen, Benfica'nın ''şok yenilgiyi'' alan taraf olduğunu belirttiler.

Atina'da yayınlanan Elefterotipiya gazetesi, ''Korkunç Galatasaray'' başlıklı haberinde, Yunanistan temsilcisi Olimpiyakos'un da yer aldığı grubun, bir anda ilk sıraya yerleşen bir favori sahibi olduğu değerlendirmesinde bulundu. Haberde, söz konusu durumun bir ay kadar önce kimsenin aklına dahi gelmediği ifade edildi.

To Vima gazetesi ise Türk takımının galibiyetini, ''Galatasaray Benfica'yı (da) yendi'' başlığıyla okuyucularına taşıdı.

Gazete, her ne kadar Olimpiyakos'un dün ''izin günü'' olsa dahi, Yunan tarafının, Galatasaray'ın, deplasmanda Benfica'yı 2-0 yenerek 6 puanla lider olması sonrasında, ''32 takım içinde yer alabilmek için kaç puana ihtiyaç duyulduğunun bulunması yolunda hesap makinesini eline aldığını'' kaydetti.

AA



Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,428 µs