En Sıcak Konular

'Bu nasıl gazetecilik, nasıl siyaset?'

7 Kasım 2008 15:27 tsi
'Bu nasıl gazetecilik, nasıl siyaset?' Zahit Akman avukatı aracılığı ile yaptığı açıklamada, 'Bu haberi yapanlar ve bu iddiayı ileri sürenler halkımızı bu kadar cahil ve bilgisiz mi sanmaktalar?' dedi.

RTÜK Başkanı A. Zahid Akman'ın vekili Avukat Ali Yıldız aracığılmığı ile yaptığı basın açıklamasında, hakkındaki asılsız suçlamaları yalanladı ve yalanlar üzerine kurulan habercilik ve siyaset anlayışındaki çarpıklığı anlamadıklarını belirtti.


Yapılan basın açıklamasının tam metni şöyle.


BASIN AÇIKLAMASI
Bir medya grubuna ait yayın organlarında, bir süredir müvekkilim hakkında gerçeğe aykırı, iftira boyutunda haberlere yer verildiği, yalan yanlış iddia, ifadelerle müvekkilimin karalanmaya çalışıldığı halkımız tarafından ibret ve esefle izlenmektedir.
Müvekkilim hakkındaki bu haberlerin gerçeğe aykırı olduğu; mahkeme kararları, tekzip kararları, basın açıklamaları ve belgelerle defalarca kamuoyuna duyurulduğu halde, müvekkilimin cevaplarına ve bu belgelere ise aynı medya organlarında yer verilmemektedir. Yani gerçeğe aykırı iddialar  manşetlerini ve sütunlarını açanlar müvekkilimin yasal hakkı olan cevap hakkına karşı nedense aynı duyarlılığı!!! bir türlü göstermemektedirler.
Dün ve bu gün aynı grubun yayın organlarında yer alan bir haberde; CHP’li Ali Kılıç’ın gerçeğe aykırı iddialarına dayanarak müvekkilim hakkında gerçeğe aykırı bir haber daha yayınlanmıştır.
 
Bir süre önce yine Ali Kılıç’a istinaden müvekkilim hakkında Almanya ya giriş yasağı olduğu, hakkında Almanya’da tutuklama ve gözaltı kararı alındığı yönünde haberler yayınlanmıştı da; bu şahsın iddiaları Savcı Bayan Lotz, Savcı Barth ve Main –Taunus Kaymakamlığı Yabancılar Dairesi tarafından düzenlenmiş 05.09.2008 tarih ve 33.35-163 sayılı belgelerle bizzat Alman resmi makamları tarafından yalanlanmıştı.
 
İddiaları Alman makamlarınca daha önce yalanlanmış olan Ali Kılıç’a istinaden yayınlanan haberlerde “ZAHİD AKMAN’A NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK DAVASI” “RTÜK BAŞKANI AKMAN’A DOLANDIRICILIK DAVASI” başlıkları atılmış ve müvekkilim hakkında dolandırıcılıktan dava açıldığı iddia edilmiştir. Haberin içeriği okunduğunda ise müvekkilimin davalı gösterilerek hukuk mahkemesinde alacak davası açıldığı anlaşılmaktadır.
 
Bu nasıl bir gazetecilik ve siyaset anlayışıdır ki; hukuk mahkemesinde müvekkilim ile beraber başka kişilerde davalı gösterilerek açılmış olan basit bir alacak davası, “dolandırıcılık davası” şeklinde haber yapılabilmektedir.
Haberin başlığında, sanki müvekkilim hakkında dolandırıcılıktan açılmış bir ceza davası varmış gibi başlık atılmakta, müvekkillime iftiralar atılıp karalanmakta, haberin içeriğinde yalan yanlış bilgilere yer verilmekte çamur at izi kalır mantığı ile habercilik yapılmaktadır. Bu habercilik anlayışına biz sadece el insaf diyoruz…
Haberi yapanlar ve bu iddiayı ileri sürenler halkımızı bu kadar cahil ve bilgisiz mi sanmaktalar?
Bu kişiler çok iyi bilmelidirler ki; halkımız hukuk mahkemesinde açılmış bir alacak davasında davalılara karşı bir suç iddia ve ithamının olmayacağını bilecek kadar basiret, anlayış ve hukuk bilgisine sahiptir. Bu yayıncılık ve siyaset anlayışının halkımızın bilgi, vicdan ve basiret seviyesine ulaşması için üzülerek görüyoruz ki daha çok beklememiz gerekecek.
Öncelikle belirtelim ki açılan dava bir hukuk davasıdır, nitelik itibari ile alacak davasıdır. Dava sadece müvekkile karşı değil kooperatif yönetimine karşı açılmış bir davadır. Ve haberde yer alan iddiaların aksine asliye hukuk mahkemesinde değil sulh hukuk mahkemesinde açılmıştır. Bir haberde arka arkaya bu kadar yanlış bilgiye yer verilmiş olması ancak müvekkilimi kararlama kastıyla haber yapıldığını gösterir.
Daha önce birçok kez açıkladığımız üzere Haberde bahsi geçen ve Almanya’da kurulmuş olan OFFENBACHER UND FRANKURTER WOHNUNGGSBAUGENOSSENSCHAF e.G. isimli kooperatife müvekkil; 2004 yılında kısa bir süre yönetimde bulunmuştur. Ancak müvekkilim; anılan kooperatifin hiçbir toplantısına katılmamış ve bir süre sonrada bu görevden ayrılmıştır.
Kuruluşundan yıllar sonra kısa bir süre üyesi olduğu ve daha sonra ayrıldığı, hiçbir toplantısına katılmadığı bir kooperatifle ilgili olarak sanki hukuki bir sorumluluğu varmış gibi gerçeğe aykırı iddialarla müvekkilimi karalamak; vicdana, insafa, ahlaka sığmadığı gibi hukuka da aykırıdır.
Müvekkilimin bulunduğu döneme ilişkin olarak da kooperatif yöneticileri genel kurul üyeleri tarafından tüm işlemleri için ibra edilmiştir. İbra kararı ilgili resmi mercilere bildirilmiştir.
Üç kişinin haksız olarak, malum sebeplerle açmış olduğu basit bir hukuk davasını müvekkilime hakaret etmek ve müvekkilimi karalamak iftira atmak için kullanan bunu yaparken de müvekkilimi dolandırıcılıkla itham eden habercilik ve siyaset anlayışındaki çarpıklığı halkımızın takdirine bırakıyoruz.
Kamuoyuna bir kez daha saygıyla bildiririz.



Bu haber 312 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,094 µs