En Sıcak Konular

Hrant Dink'in avukatına hapis istemi

7 Kasım 2008 14:05 tsi
Hrant Dink'in avukatına hapis istemi Hrant Dink'in avukatı olarak katıldığı bir duruşmada söyledikleri nedeniyle tecrübeli isim Yücel Sayman hakkında 2 yıl 4 ay hapis cezası istendi.

“Hrant Dink'in avukatı olarak katıldığı bir duruşmada, müşteki avukatlarına hakaret ettiği” iddiasıyla yargılanan Avukat Yücel Sayman'ın 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Yücel Sayman ve 28 avukatı katıldı. “Ergenekon” davasının tutuklu sanığı olan bu davanın da “müştekisi” avukat Kemal Kerinçsiz'i duruşmada avukatı Mehmet Demirlek temsil etti.

Duruşmada söz alan Demirlek, isnat edilen suçun sabit olduğunu ve cezayı ortadan kaldırıcı herhangi bir sebebin ileri sürülmediğini savunarak, Sayman'ın cezalandırılmasını istedi.

Sayman'ın avukatları ise soruşturmanın genişletilmesi hususunda başka bir taleplerinin bulunmadığını beyan etti.

SAVCI MÜTALAASINI VERDİ

Daha sonra esas hakkında görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Rasim Işıkaltın, sanık Yücel Sayman'ın 16 Mayıs 2006'da Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesinde gerçekleştirilen bir duruşmaya, sanıklar Hrant Dink, Arat Dink ve Serkis Seropyan'ın avukatı olarak katıldığını belirterek, aynı duruşmada şikayetçi Kemal Kerinçsiz ile avukatı Murat İnan'ın da hazır bulunduğunu söyledi.

Savcı Işıkaltın, mahkemenin aynı tarihli duruşma zaptı ile tanık anlatımlarına göre, duruşmada beyan ve taleplerin alınması sonrası ara karar yazılırken taraflar arasında yüksek sesle münakaşa çıktığını kaydetti.

Bu sırada “sanık avukatlarına karşı gösterilen haksız ve aşırı tepki” üzerine, avukat Sayman'ın, şikayetçi avukatı Murat İnan ve diğer şikayetçi avukatlarına doğru “alçak herifler” diyerek hakaret ettiğini anlatan Işıkaltın, bu nedenle Kerinçsiz ve avukatı İnan'ın Sayman'dan şikayetçi olduklarını, diğer avukatların ise şikayet etmediğini dile getirdi.

Işıkaltın, Sayman'ın, “kamu görevlisine, görevinden dolayı hakaret ettiği” iddiasıyla Yücel Sayman'ın, 1 yıl 2 ay ile 2 yıl 4 ay arasında hapis cezasına çarptırılması talep etti.

Rasim Işıkaltın, sanık hakkında kurulacak hüküm sırasında “Suçun karşılıklı olarak işlenmesi halinde, olayın mahiyetine göre, taraflardan her ikisi veya biri hakkında verilecek ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi ceza vermekten de vazgeçilebilir” hükmünü düzenleyen TCK'nın 129/1. maddesinin de göz önüne alınmasını istedi.

Duruşma, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için ertelendi.
AA



Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,214 µs