Obama siyah Gorbaçov mu? | " /> Obama siyah Gorbaçov mu? | "/>

En Sıcak Konular

Obama siyah Gorbaçov mu?

7 Kasım 2008 13:42 tsi
Obama siyah Gorbaçov mu? Sovyetler Birliği’in son lideri Mihail Gorbaçov Barack Obama’nın kendi yolunu izleyeceğini söyledi.

Sovyetler Birliği'nin son lideri, perestroika (yeniden yapılanma) ve glastnost (şeffaflık) politikalarının mimarı Mihail Gorbaçov, ABD başkanlık seçimlerini zaferle tamamlayan demokrat aday Barack Obama'nın ABD'yi yeniden yapılandıracağını savundu. Gorbaçov, "Obama ABD'ye perestroika getirecek. Bundan çok mutluyum. İki ya da üç yıl önce ABD'nin de bir yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu söylemiştim. Şimdi bunu alkışlıyorum." dedi.

OBAMA BİR KAZA DEĞİL

1980'li yıllarda uyguladığı politikalar nedeni ile soğuk savaşın sona ermesini sağlayan son Sovyet lideri, "Bu bir kaza değil. Tüm dünya seçimleri takip etti. Rusya'da da ilgi çok yüksek oldu. Bugüne kadar bu ilgi olmamıştı. Bu seçilecek yeni yönetimin önemli değişim getireceği ümidinden kaynaklanıyor” değerlendirmesini yaptı.

Gorbaçov, siyahi bir Amerikan başkanının seçilmesinin diğer ülkeler açısından büyük ders olması gerektiğini söyledi. Rusya'da bir kısım uzmanlar, Obama'nın ABD yönetiminde Soğuk Savaş'ı sona erdirdiği için Nobel Barış ödülü alan Gorbaçov tarzı bir değişim ve dönüşüm sürecini başlatacağını savunuyor.

CUMHURİYETÇİ PARTİ KARIŞTI

ABD başkanlık ve kongre seçimlerinin ardından Demokrat Parti’nin ABD Kongresi’ndeki konumu, birbirine çok yakın oyların bulunduğu bazı bölgeler nedeniyle halen 4 eyalette belli olmadı. Son duruma göre Demokrat Partililer, ABD Kongresi’nin üst kanadı Senatoda 56 sandalye elde etmiş bulunuyor.

Hakkında 35 yıla kadar hapis cezası istemi bulunan ve yolsuzlukla suçlanan Alaska Senatörü Ted Stevens’in durumu tartışılıyor. Cumhuriyetçi Partili Senatörler, Stevens seçimi kazanıp yeniden senatör pozisyonunu korusa bile, Demokrat Partili senatörlere katılarak, yapılacak oylamayla bu ismi görevden uzaklaştıracaklarını daha önce ifade etmişlerdi.

bugün



Bu haber 308 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,405 µs