En Sıcak Konular

Özkök, Öcalan'a oy mu istiyor?

7 Kasım 2008 12:09 tsi
Özkök, Öcalan'a oy mu istiyor? Obama'nın ABD Başkanı olması ile Özkök 'Bir Kürt'ü seçer miydiniz' diye sordu. Buna tepki gösteren Altaylı da, Özkök'ün asıl niyetini kendi sorusuyla ima etti...

Dünya, Kenya kökenli zenci Obama'nın ABD'ye başkan olmasını ayakta alkışlarken, Türkiye'de 'Kürt başbakan' tartışması başlatıldı. Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök dün, ''Bir Kürt'ü seçer miydiniz' diye sorunca, Fatih Altaylı sert tepki gösterdi.

Habertürk'deki köşesinde, "Saçmala hakkı" başlıklı bir yazı kaleme alan Altaylı, Özkök'ün, "Bizim ülkede bir Kürt’e Cumhurbaşkanı seçilmesi için oy verir misiniz" sorusunu sorup, "Tabii Kürt kimliğini öne çıkaran bir Kürt’e" diye açılım yapmasını çözemediğini belirten Altaylı Kürt kökenli liderler,  İsmet İnönü, Turgut Özal ve Hikmet Çetin'i örnek gösterdi. Özkök'ün bu üç ismin de Kürt olduğunu bildiğinin altını çizen  Altaylı, Özkök'ün Terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan'a oy istiyor olabileceğini ileri sürdü. 

Özkök'ün "Kürt kimliğini öne çıkaran" sözlerinin anlamını bir türlü çözemediğini ifade eden Altaylı,  "Acaba “PKK’yı destekleyen birine” mi demek istiyor, yoksa “Öcalan’a oy verir misiniz?” diye soracak da henüz cesaretini tam olarak toplayamamış mı? Kimliğini öne çıkarmakla, kimliğini gizlememek ayrı ayrı şeyler." diye yazdı.

Obama'nın etnik kökeni  gizlemeden, etnik kökenini silah yapmadan siyaset yaptığını, Demokrat Parti'nin kendini “sadece zencilerin partisi” olarak görmediğini ve bu yüzden seçildiğini ifade eden Altaylı, aksi bir tutum olması halinde, ABD anayasasının değiştirilerek Bush'un 3. kez seçilmesinin sağlanabileceğine dikkat çekti.

Altaylı,  Ertuğrul Özkök’ü kendi içinde bile çelişen, tarihinin en anlamsız yazılarından birini yazdığı için kutladığını belirtirken,  anlamsız diye tanımladığı Özkök'ün yazısını ciddiye alıp eleştirdiği için kendini de kutladı.

Öte yandan Ertuğrul Özkök dün yayınlanan, ''Bir Kürt'ü seçer miydiniz' başlıklı yazısına gelen tepkileri değerlendirdi Bugün,"Meğer orijinal bir şey değilmiş" diyen Özkök, "Bir Kürt’ü cumhurbaşkanı seçmek için oy verir misiniz?" sorusunu sormaktaki amacının provokasyon olduğunu söyledi.

"Obama’nın seçim zaferi, dünyada "etnik" veya "ırksal" siyasetin zaferi değil, tam aksine "hezimeti" olmuştur." diyen Özkök bundan sonra,  Türk, Kürt, Laz, siyah, beyaz, demeden, sorunları kim çözecekse ona oy verileceğini söyledi ve şu tahlili yaptı: "Etnik ve dinsel siyasetin hezimeti, 21. yüzyıl insanının gerçek ihtilali olacak.  " Haber7



Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,812 µs