En Sıcak Konular

Darbeye hazırlık zirvesinin lideri kimdi?

7 Kasım 2008 08:13 tsi
Darbeye hazırlık zirvesinin lideri kimdi? Ergenekon iddianamesinin bin 547. sayfasında Perinçek’in organize ettiği, Eruygur ve Tolon’un da liderlik yaptığı ‘toplantılar’ vurgulandı. Toplantıyı değerlendiren Perinçek’in Eruygur için ‘zavallı’ dediği belirt

DÜNKÜ oturum iddianamedeki İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Yalçın Alemdaroğlu’nun hukuki durumunun anlatıldığı bölümün okunmasıyla başladı, İlhan Selçuk’un hukuki durumu okunarak sona erdi. Savcılar Mehmet Ali Pekgüzel ile Nihat Taşkın tarafından dönüşümlü olarak devam eden okuma işlemi sırasında Doğu Perinçek, savcının, kişilerin sadece ön isimlerini okumasına itiraz etti. Kısa tartışmanın ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün de Savcı Pekgüzel’den isimleri tam olarak okumasını istedi.

ORGANİZATÖR PERİNÇEK

CUMHURİYET savcıları iddianameyi okurken bin 547. sayfaya gelindiğinde iddianamede yer alan ancak bugüne kadar pek gündeme gelmeyen bir iddia da dikkat çekti. İddianamenin Doğu Perinçek’le ilgili bölümünde ‘Perinçek’in organize ettiği toplantılara, Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un katılarak önderlik ettikleri’ belirtildi. Ele geçirilen dökümanlar incelendiğinde bu toplantıların darbe yapmaya yönelik ön hazırlık çalışmalar olduğu vurgulandı.

‘LİDERLİK ETTİLER’

İDDİANAMEDE ‘Ergenekon terör örgütünün tertiplediği gizli toplantıları organize ettiği, şüpheli Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un katılarak bu toplantılara önderlik ettikleri, bu şüphelilerde ele geçirilen darbe planları ve Cumhuriyetçi Çalışma Grubu’na ait dokümanlarda şüpheli Doğu Perinçek’in kontrolünde olan USİAD ve USMER isimli derneklerin bu darbe yapmaya yönelik ön hazırlık çalışmalarında aktif olarak görevli oldukları belgelerin incelenmesinde anlaşılmaktadır’ denildi.

‘ERUYGUR ZAVALLI ADAM’

İDDİANAMEDE Perinçek ile ‘Bedri’ isimli kişinin bu toplantılara ilişkin telefonda yaptıkları değerlendirmelere de yer verildi. 7 Mart 2008 günü yapılan telefon görüymesinde Bedri isimli şahıs toplantıdan bahsederken ‘Şener Eruygur yani bir araya gelmek gerekir, ulusalcıların birleşmesi gerekir diye konuştu. Biraz da halkı suçlayan bu cumhuriyet mitinglerinde toplandı bu kadar kalabalıklar ne oldu bir şey çıkmadı öyle bir konuşma yaptı (...)’ şeklindeki sözleri üzerine Perinçek’in ‘...Cumhuriyet mitingleri o zaman bu Hükümeti indirme şansı vardı: O taktiklerde ... ama benim ... Şener Eruygur falan yan çizdi bunlar zavallı adamlar ya’ dediği tespit edildi.

1 SAAT SÜRDÜ

SANIKLARDAN Serhan Bolluk’un hukuki durumunun okunduğu sırada emekli Tuğgeneral Veli Küçük yerinden kalkarak, Doğu Perinçek’in ön tarafına oturdu. Küçük’ün arkasına dönerek Doğu Perinçek ile bir süre konuştuğu görüldü. Küçük, daha sonra kendi yerine geçti. Doğu Perinçek’in hukuki durumu ile ilgili kısım bir saati aşan bir sürede okunabildi. İddianamenin bin 794. sayfasına gelinince duruşma bugüne ertelendi.


İşin başına geç İlhan Abi

İDDİANAMEYE DE giren İlhan Selçuk ile Mustafa Balbay arasındaki telefon konuşmasında Selçuk, katıldığı bir toplantıyı anlatıyor ve ‘Sen toplarsın bu işi işin başına geç’ teklifi yapıldığını söylüyor. Selçuk ile Cumhuriyet Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız arasındaki konuşmada ise Yıldız emekli komutanlar Atilla Ateş ve Fikret Boztepe’nin selamını ilettikten sonra, Ateş Paşa’yı İhan Selçuk’u ziyarete çağırdığnı anlatıyor. Savcılar bu konuşmayı, ‘Selçuk’un bir çok emekli paşayı ayağına çağırmasının Ergenekon yapılanmasının ne kadar üst düzey insanlara ulaşabildiğini gösteriyor’ diye değerlendirdi.

star



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,879 µs