En Sıcak Konular

Erdoğan, CHP'ye meydan okudu

6 Kasım 2008 22:40 tsi
Başbakan Erdoğan, ''hizmet etmek isteyen hiç bir belediyenin önünün Merkezi Yönetim tarafın asla tıkanmadığını'' belirterek yolsuzluklarla ilgili CHP'ye çağrıda bulundu.

Erdoğan, Yenimahalle Belediyesi tarafından yaptırılan 54 tesisin toplu açılış törenine katıldı.

ASKİ Spor Salonu'ndaki törende konuşan Başbakan Erdoğan, tek amaçlarının, Türkiye'nin, illerin, ilçelerin, beldelerin yüzünü güldürecek hizmetleri millete kazandırmak olduğunu belirtti.

Türkiye'nin  dört bir yanında düzenledikleri açılışların, artık ''açılış bayramına'' döndüğünü ifade eden Erdoğan, projesini yaptıkları, temelini attıklarını tesislerin, hizmetlerin açılışına tek tek yetişemediklerini, o nedenle toplu açılışlar düzenlediklerinin anlattı.

Bugün de aralarında ''çok sevdiği'' eski Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın adının verildiği spor kompleksinin de bulunduğu tesislerin açılışını yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Erdoğan, ülke için önemli başarılara imza atanların manevi hatırasının yaşatmanın boyunlarını borcu olduğunu kaydetti.

AK Parti olarak, gerek Hükümet gerekse yerel yönetimler bazında, Türkiye'ye hep ilkleri yaşattıklarını ifade eden Erdoğan, açılışını yaptıkları tesislere kavuşan halkın geleceğe bakışının değiştiğini söyledi.

Hizmete devam edeceklerini anlatan Erdoğan, bir ülkenin huzurunun, mutluluğunun, refahının en önce aileden, mahalleden, kentlerden başladığına dikkati çekti.

Mahallelerin, semtlerin, şehirlerin bayındır hale geldikçe, Türk insanını hakettiği kaliteli hayat standardına kavuşacağını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Batılı hangi imkanlara sahipse, benim Yenimahalleli kardeşim de aynı imkanlara sahip olacaktır. Avrupalı neyi görüyorsa benim Yenimahalleli kardeşimde aynı imkanları görecektik. Çok şükür, AK Parti belediyeleri bunu başardı. Başarılarımıza her gün yenilerini eklemek için canla başla çalışıyoruz. Belediyelerimizin bu başarısı, merkezi yönetimindeki anlayışlarla doğrudan ilgilidir. Eğer Merkezi Hükümet, o hastalıkla koalisyonlar gibi sürekli halkın taleplerini kulak ardı eden, işleri erteleyen bir hükümet olsaydı, bugün belediyelerimizin de eli kolu bağlı kalacaktı. Bizim dönemimizde merkezi yönetim ile yerel yönetim kavgası bitmiştir. Bunun altını da özellikle çiziyorum. Artık Ankara ile taşra, Anadolu kavgalı değildir.

İstanbul gibi Türkiye'nin özeti olan bir büyük şehri yönetirken, yerel yönetim ile merkezi yönetimin uyum sorununu had safhada yaşadım. Ankara'dan ne yazık ki hiçbir zaman yardım göremedim, para istemedim, 'önümüzü tıkamayın' dedim, ama hep önümüzü tıkadılar, ama şimdi, hizmet etmek isteyen hiç bir belediyenin önü merkezi yönetim tarafın asla tıkanmaz. Tam aksine, biz yol açarız.''

-''YETER Kİ MİLLETİMİZE HİZMET GÖTÜRÜLSÜN''-

Belediye başkanlarının çektiği sıkıntıları bilen biri olduğunu kaydeden Erdoğan, dolayısıyla görevlerinin, engel değil, engelleri kaldırmak olduğunu söyledi.

Kendi dönemlerinde, yönetimin hiçbir kademesinde ayrımcılığın yapılamayacağını ifade eden Erdoğan, ''kimse dışlanamaz, kimse farklı bir muameleye tabi tutulamaz. Yeter ki milletimize hizmet götürülsün, vatanımızın her karış toprağı nakış nakış örülsün'' dedi.

Erdoğan, ''Bizden öncekilerin yaptığı gibi, bizler kalkıp da 'bizim partimizden değil' diye belediyelerin hak edişlerini vermemek, böyle bir anlayış bizim iktidarımızda olmamıştır ve olmayacaktır da...'' diye konuştu.

Son yerel seçimlerde, büyük bir çoğunlukla AK Parti'nin yerel yönetimleri devraldığını anımsatan Erdoğan, Yenimahalle Belediyesinin AK Parti tarafından devralınması sonrasında borcunun düşürüldüğünü söyledi.

Bu düşüşün nasıl olduğunu anlatmak istediğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

''Eğer siz, belediyenin imkanlarını peşkeş çekmezseniz, eğer suiistimal yapmazsanız bu borçları ödersiniz. Eğer gayri meşru işler yaparsanız, suiistimaller yaparsanız, yolsuzluklar yaparsanız, o zaman da batarsınız.

Şimdi sesleniyorum, halkıma sesleniyorum; bizim üzerimize kalkıp da yolsuzluk ifadesiyle yaklaşanlara diyorum ki biraz insaf edin. Yolsuzluklar içinde yoğrulan bir belediye bu hizmetleri yapabilir mi? Devrettiğiniz, ey CHP zihniyeti, 100 kusur trilyonluk borcu kalkıp da bu belediye buralara düşürebilir mi? Hem borcunuzu ödüyor, hem yatırımlar yapıyor. Bu nasıl bir yolsuzluk, soruyorum size?

Öyle bir noktadaki, 100 trilyon borçla devraldı CHP'den iktidarı, Yenimahalle'de ve düşünün bütün varlıklarına haciz konulmuş, böyle bir belediye. Ama şimdi çalışıyor, yatırımlar devam ediyor. Her şey ortada.

Burası, çok çok ilginç, 56 trilyonluk bir bütçeye sahipken, 2008 yılında bu bütçe 235 trilyona çıkmıştır. Artış, yüzde 321...''

-''EY CHP...''-

Yenimahalle'de 1999-2004 yıllarındaki CHP'li belediye başkanının döneminde ilçeye sadece 15 trilyon liralık yatırım yapıldığını, 2004-2008 yılları arasında ise yatırım tutarının 233 trilyona yükseldiğine dikkati çeken Erdoğan, ''15 trilyon nerede, 233 trilyon nerede... Ey CHP, yolsuzluklar neredeymiş gel buna cevap ver. Aynaya bak aynaya, aynaya bak kendini gör. Çünkü, aynalar başkasını göstermez, aynalar sadece sizi gösterir. İnanıyorum ki aynalar yalan söylemez. Bak da kendini gör'' dedi.

Erdoğan, ilçede, yılların ihmali ile sorun haline gelen imar konularının da çözümlendiğini kaydederek, şu anda 90 bin kişinin yaşadığı Şentepe semtinde Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini büyük bir hazla devam ettirdiklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Hani yolsuzluk, yolsuzluk olsa bu inşaatlar devam eder mi? işte başımızı iki elimizin arasına alalım, Bu iftiraları atanlara, sadece bir cevap verelim; yolsuzlukla meşgul olanlar gelip de Yenimahalle'yi bu hale getiremez, abat edemez, inşa edemez, bu kadar güzellikler yapılamaz.

Biz, mazeretlere sığınan bir yöneticilik yapmıyoruz. Nasıl konutlar yapılıp teslim ediliyorsa bundan sonra da devam edecek. TOKİ'nin  320 bin konutunun inşaatı devam ediyor, 220 bin konut sahiplerine teslim edildi. Hedef 320 bin konutu, 500 bine çıkarmak.''

-''AK PARTİ DEĞİŞİMİN, DÖNÜŞÜMÜN, ÇAĞDAŞLAŞMANIN ADRESİ''

Başbakan Erdoğan, protokol yolunun, Ankara'da yaptıkları  çalışmaların en önemli ispatı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bugüne kadar, bu yoldan farklı ülkelerin liderleri gelip geçtiği zaman Türkiye'ye farklı bakıyorlardı, ama bugün Azarbaycan Devlet Başkanı ile öğlen beraber bir yemek yedik. Yemeği yerken 'Gardaşım, 4 yıl önce gelmiştim, ama şimdi geldiğimde Ankara'yı tanıyamadım, Ankara çok değişmiş, hava alanından gelirken yol çok genişlemiş, güzelleşmiş, yolun kenarlarında yapılan binalar çok çok modern. Daha önce geldiğimde orada hep gecekondular, kaçak binalar vardı' dedi. Mesele bu.''

AK Parti iktidarı'nın değişimin, dönüşümün, çağdaşlaşmanın adresi olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, sözlerine şunları ekledi:

''Bu kürsüden, şimdi sizlere özellikle soruyorum, ülkemizi, bölgelerimizi, şehirlerimizi ilçelerimizi her gün yeni bir tesisle, yeni  bir hizmetle buluşturmaktan daha büyük bir cumhuriyetçilik olur mu? Ülkenize, milletinize hizmetten fakir fukarayı, garip gurebayı arayıp bulmaktan, her yıl okullarda sıraların üzerine kitapları koymaktan daha büyük bir milliyetçilik olur mu? İşe biz böyle bir hizmet yarışındayız. Biz bir hayır yarışındayız. Hiç hizmet edenle etmeyen bir olur mu? Elbette olmaz, inanıyorum ki milletimiz de o karar günü geldiğinde sandık önüne konduğunda bunun cevabını çok daha net bir şekilde verecektir. O zaman kadar diyorum ki 'durmak yok, yola devam'.''

-''ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ''-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış töreninin yapılacağı salona girmesinden bir süre sonra seyirciler arasında ellerinde Türk bayrağı taşıyan bir grup, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' ile ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' şeklinde tezahüratlarda bulundu.

Başbakan Erdoğan sırtında Türk Bayrağı sarılı bir kız çocuğunu yanına çağırarak hediye verdi.

Çocuklara oyuncaklar da dağıtan Başbakan Erdoğan, küçük bir kız çocuğunu kucağına alarak bir süre sevdi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Duyar'ın konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktığında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Erdoğan'ın yanındaki boş koltuğa oturarak  yaklaşık 15 dakika sohbet etti.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar da kendilerinden önceki 5 yıllık dönemdeki yatırım harcamalarının toplam tutarının 15 milyon YTL olduğunu ifade ederek,  ''Bizim dönemimizde ise bu rakam 15 kat artarak, 233 milyon YTL'ye çıkmıştır'' dedi.

Konuşmaların bitiminde Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Başkan yardımcıları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve beraberindekilerle kurdele kesti.

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da açılışa Hasan Doğan Stadyumu'ndan canlı bağlantı yapılarak katıldı ve kurdeleyi keserek stadyumun açılışını yaptı.

Daha sonra Şentepe Pamuklar Parkı, Çayyolu Pazaryeri, Batıkent İlkyerleşim Parkı ile Demetevler Parkı ve Koşuyolu canlı bağlantılarla kurdele kesilerek açıldı.

Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, toplam 54 tesisten geriye kalan 49 tesisin temsili açılışını ASKİ spor salonunda kurdele keserek yaptı.

Açılışın ardından Erdoğan, vatandaşlara kırmızı karanfil, çocuklara ise oyuncak dağıttı.

Açılışa İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Haluk İpek, Hüseyin Tanrıverdi, Şükrü Ayalan, AK Parti milletvekilleri, Ankara Valisi Kemal Önal, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara İl Başkanı Halis Bilge, Türkiye Futbol Federasyonunun merhum eski Başkanı Hasan Doğan'ın oğlu Selim Doğan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

aa



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,494 µs