En Sıcak Konular

Mecliste Kamer Genç klasiği

6 Kasım 2008 19:54 tsi
Hüseyin Üzmez olayıyla AKP'yi ilişkilendirmeye yönelik sözleriyle Kamer Genç, mecliste gerginliğe yol açtı...

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Hüseyin Üzmez olayıyla AK Parti'yi ilişkilendirmeye yönelik sözleri, TBMM Genel Kurulunda gerginliğe yol açtı. AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, ''Çiçek sularken, bahçe sularken yakalanan AK Parti'li yok. Bize ahlak dersi vermeye kalkışanlar, önce dönüp kendi ahlaklarına bakacak'' dedi.

Kamer Genç, bazı varlıkların ekonomiye kazandırılmasına ilişkin tasarının görüşülmesi sırasında önerge verdi. Önergesi üzerinde konuşan Genç, Hüseyin Üzmez'in 14 yaşındaki bir kıza cinsel tacizde bulunduğuna ilişkin iddiaları gündeme getirdi. Evlilik yaşının 14'e çekilmesine ilişkin AK Parti'nin çalışması olduğunu ileri süren Genç, böylece Hüseyin Üzmez'e destek çıkıldığını savundu.

AK Parti'li milletvekilleri, sıralara vurarak Genç'e tepki gösterdi. Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Genç'i sözlerini düzeltmesi doğrultusunda uyardı.

Konuşmasına devam eden Genç, ''Evlilik yaşının 14'e çekilmesine yönelik teklif verdiniz'' dedi.

Tasarıyla vergi kaçakçılığının teşvik edildiğini iddia eden Genç, Başbakan Erdoğan ile bazı bakanların çocuklarının gemisi bulunduğunu, bunlar için vergi affı getirildiğini ileri sürdü.

''ÇİÇEK SULARKEN YAKALANAN AK PARTİ'Lİ YOK''

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Genç'in partilerini itham altında bıraktığı gerekçesiyle söz aldı.

''Namusuyla arasında mesafe olan kişilerin, ahlaksızların davranışlarını milletin yüzde 47'sinin oyunu alan partiye mal edemezsiniz'' diyen Bozdağ, her milletvekilinin Genel Kuruldaki konuşmalarına dikkat etmesini istedi.

Önceki dönemde, tecavüz ettiği kişiyle evlenenlere ceza verilmediğini, tecavüz ettiği bir kişiyi ömür boyu karısı yaptığını anlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

''TCK'yı biz değiştirdik. Sizin döneminizde tecavüz eden evlenip, cezadan kurtuluyordu, dava duruyordu. Buna neden karşı çıkmadınız, değiştirmediniz. Çiçek sularken, bahçe sularken yakalanan AK Parti'li yok. Bize ahlak dersi vermeye kalkışanlar önce dönüp kendi ahlaklarına bakacak. Kadınlara saygı, sevgi ve hürmetimiz, kanunlarda altına attığımız imzalarla ortada. Haysiyetten yoksun insanların hareketlerini, hiç kimse bize yamayamaz.''

Bozdağ, Kamer Genç'in AK Parti'ye yönelik sözlerini geri almasını istedi.

Kendisinin yanlış anlaşıldığını belirten Genç, ''Konuştuğumu bilen insanım. Hüseyin Üzmez meselesinde basında 14 yaşına evlilik yaşının indirilmesi için teklif hazırlandığını söyledim, böyle bir düzenleme yapılmaması için ikaz ettim. Eğer teklif hazırlamamışsanız sorun yok'' diye konuştu.

''ARANIZDA, YASADAN YARARLANACAKLAR MI VAR?''

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, varlıkların ekonomiye kazandırılmasında tanınan yüzde 2 ile yüzde 5'lik oranlardan milletvekillerinin, genel müdürlerin ve vakıf yöneticilerinin faydalanmaması doğrultusunda önerge verdi.

Türkiye'de ''dokunulmazlık kurumu'' bulunduğunu belirten Anadol, Hüseyin Üzmez'in milletvekili olması halinde işlediği suç karşısında yargılanamayacağını söyledi.

AK Parti'li milletvekilleri, ''Onu kimse milletvekili seçmez'', ''öyle milletvekili olamaz'' şeklinde laf attılar.

Dokunulmazlığın kürsüdeki konuşmalarla sınırlandırılması gerektiğini savunan Anadol, ''Bürokrasimizde öyle dokunulmazlık var ki hepsini kaldıralım diyoruz. RTÜK Başkanına dokunulmazlık getirdiniz. Yargılanması Başbakanın iznine bağlı. Hakkında Almanya'da dava açılıyor, Türkiye'de açılamıyor'' diye konuştu.

Aynı doğrultuda MHP'nin verdiği önergenin de kabul edilmediğini belirten Anadol, ''Yoksa sizlerin arasında bu yasadan yararlanacaklar mı var?'' dedi.

Genel Kurulda, tasarının 4. maddesinin görüşülmesine devam ediliyor.

aa



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,738 µs