En Sıcak Konular

Unakıtan'dan zam açıklaması

6 Kasım 2008 17:33 tsi
Maliye Bakanı Unakıtan'a göre, doğal gaz zammının geri alınmasını istemek, "Hesabını bilmemek, ekonomiden anlamamak" anlamına geliyor...

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, doğal gaz zammının geri alınmasını istemenin, "Hesabını bilmemek, ekonomiden anlamamak, Türk ekonomisini tekrar bozmak" anlamına geldiğini savundu.

Unakıtan, Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun Tasarısının, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerinde, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Doğal gazdaki zammın nedenini, "maliyetin yükselmesi" olarak açıklayan Unakıtan, maliyetin altında satış yapılmasının; "bunun bedelini bütçe ödesin" anlamına geldiğini söyledi.

Muhalefet milletvekillerinin, "Niye 5 yıl boyunca niye zam yapmadınız?" diye sorması üzerine Unakıtan, bıçak kemiğe dayandığında yapmak zorunda olduklarını kaydetti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, zamların geri alınmasını istediğini belirten Unakıtan, "Geri alın demek, bunu 70 milyona ödetmek demektir. Bunu yaptığınız zaman, eski bütçe açıklarıyla karşılaşırsınız, enflasyonu yükseltir, ekonomiyi alt-üst edersiniz. Sizin gibi seçimi çok düşünseydik, bu zammı yapmazdık... Bunu istemek demek, hesabını bilmemek, ekonomiden anlamamak, Türk ekonomisini tekrar bozmak demektir" dedi.

Unakıtan ayrıca bankaların, reel sektörü zora sokacak şekilde, kredileri geri çağırmasını uygun bulmadıklarını ifade ederek, bankaların, BDDK'nın gözetiminde ve Bankalar Kanununun yürüklükte olduğunu söyledi.

Krizden etkilenecek kesimin reel sektör olduğunu dile getiren Unakıtan, bu sektörün yanında yer almaya çalıştıklarını belirtti.

ABD ve İngiltere'nin, kriz karşısında destek paketleri açıkladığını anımsatan Unakıtan, "Ancak ABD'de banka batmış, destek paketi açıklamak zorunda. Bu, moda gibi...Orada çıktı bir moda, biz de aynı modayı takip edelim. Burada çok şükür banka batmadı" diye konuştu.



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,512 µs