sandık başına! | " /> sandık başına! | "/>

En Sıcak Konular

Bugün herkes sandık başına!

7 Kasım 2008 11:51 tsi
Bugün herkes sandık başına! 26 yıl sonra Anayasa yeniden referanduma sunuluyor. Herkes sandık başına...

Göstere göstere HAYIR

Türkiye genelinde sandık kuran Genç Siviller, "82 Anayasası'na Hayır" demek isteyenlere imkan sundu. 26 yıl önceki referandumda "Evet" deyip pişman olanların önüne referandum sandığını koyan Genç Siviller, "Artık yeni bir Anayasa istiyoruz" mesajı verdi.
Genç Siviller'in başlattığı sivil anayasa kampanyasının ilk ayağı gerçekleşiyor. 82 Anayasası'nın halk oyuna sunuluşunun yıldönümünde sembolik bir referandum düzenlendi. "Bu defa Göstere Göstere HAYIR" isimli kampanya çerçevesinde Türkiye'de 42, dünyadan 7 farklı noktada sandık kuruldu. İki haftadır www.darbedevamediyor.com adresinde süren oylamada, bugün verilecek oylarla birlikte 100 bin "Hayır" oyuna ulaşılması hedefleniyor. Oylama merkezlerinden gelen sonuçlar; Beyoğlu Balo Sokak'ta bulunan Yeşil Ev'de kurulacak kampanya merkezinde toplanacak. İllerden MSN ve SKYPE üzerinden canlı yayın yapılacak. Oylama, gece "Anayasal Parti" ile son bulacak.

Genç Siviller'in Türkiye genelinde kurdukları sandık yerleri ise şöyle; Adapazarı - Kültür Merkezi, Adıyaman - Demokrasi Parkı, Ağrı, Ankara-Konur Sokak, Antalya,Artvin, Batman - İnsan Hakları Anıtı, Bingöl-Saat Kulesi, Bursa, Diyarbakır - Sanat Sokağı,Erzurum,Eskişehir, Gaziantep, İzmir - Konak,Kayseri, Konya - Zafer Meydanı, Manisa, Mersin,Muğla - Serbestlik Parkı, Nevşehir, Samsun - Sarıkonak, Şanlıurfa,Trabzon,Tunceli, Zonguldak, İstanbul - Bağcılar, Bakırköy,Beykoz, Bilgi Üniversitesi,Boğaziçi Üniversitesi,Eminönü, Eyüp Meydanı,Kadıköy, Sabancı Üniversitesi, Taksim, Tüyap Kitap Fuarı, Ümraniye, Üsküdar ile Berlin, Brüksel, Londra, Los Angeles, Paris, Stockholm ve Washington D.C.

Kampanya hakkında bilgi veren Turgay Oğur, "Bugün 07 Kasım. Bundan 26 yıl önce 12 Eylül darbesini gerçekleştirenlerin yaptığı Anayasa kabul edildi. 82 Anayasası 12 Eylül düzeninin devam edebilmesi için yazılmıştır. Biz bunu değiştiremiyoruz. Bir takım değişiklikler oluyor, ssonra geri adım atılıyor. Anayasa Mahkemesi'nin son kararı ile Meclis bile feshedilmiş oldu.82 Anayasası'na 'evet' diyenlerin sembolik olarak da olsa oylarını geri alabileceklerini göstermek istedik. O günleri yaşamamış olanların da 'Göstere göstere hayır' diyebilmeleri için bu kampanyayı düzenledik. Amacımız toplumsal talep oluşturabilmektir. Sahibinden bir Anayasa yapmamız gerekiyor." diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde master yapan Ceren Kenar isimli öğrenci de, "Hayır" oyu kullandığını söyledi. Nedenini ise "Bu darbe Anayasası. Darbecilerin Anayasası. Türkiye'de vesayet rejiminin, askerin etkisinin hala sebebi olan bir anayasa. Bu anayasa değişmeden Türkiye'nin demokratikleşebileceğine inanmıyorum. Bu anayasa muhakkak değişmeli." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,591 µs