En Sıcak Konular

Hangi ‘saray’ın entrikası: Düşes attılar...

6 Kasım 2008 16:46 tsi
Hangi ‘saray’ın entrikası: Düşes attılar... Düşes Ferguson’un Saray Yetimhanesi’ndeki gizli kayıtları, bir başka Saray’da tasarlanmış ise, kaç İngiltere var diye sormak gerekiyor! Bir ucu kabine içi dengelere, bir ucu AB hassasiyetlerine bir ucu Ergenekon’a gider mi bu öykün

Düşes Sarah Ferguson, ITN ekibiyle birlikte Ankara yakınlarındaki Saray Yetimhanesi ve İstanbul’daki Zeytinburnu Rehabilitasyon Merkezi’ndeki ağır zihinsel özürlü çocukların içler acısı durumlarını gizli kamera ile çekmeleri, doğal olarak kıyamet kopardı.

Peki ama mesele kaç boyutlu incelenmeli? Bir, çocuklar ve yetimhaneler açısından ki, diyecek fazla da birşey bulunmuyor. Burada bir ihmal var ise-ki “görünen” odur-sorumluları ibretlik biçimde cezalandırılmalı.

İki, bu skandalın özellikle kabine üzerindeki etkisi. Bu konu anlaşıldı ki öncelikle Bakan Nimet Çubukçu’yu ardından da-konunun İngiltere uzantısı üzerinden-Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ı ilgilendiriyor.

Haliyle çokça Çubukçu’nun azca da Babacan’ın, Başbakan tarafından kulaklarının çekilmesi olası. Tabii bu da AKP hükümeti dönemlerinden sık sık gündeme gelen kabine değişikliği sürecinin bir parçası olarak görülebilir.

Yerel seçimlere kadar Başbakan’ın kabineye dokunacağı tahmin edilmiyor. Ama ondan sonrasına ilişkin bir beklenti var. Var iken, şimdiden kulağa kar suyu kaçırmada yetimhane operasyonu ortaya çıkmış olabilir.

Esasen hükümet için dengeler açısından bu konu uzatılabilir. Örneğin Babacan’ın Avrupa Birliği dengeleri içinde, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere’ye bakışları irdelenebilir.

Ama biz biraz 3’üncü nedene bakalım istiyoruz: Gizli kameralı ve tebdil-i kıyafet yapılan gizli çekimler acaba hangi zamanlamalara denk düşüyor?

İlk eş-zaman çok aşikar. Çekimler yapılırken Türkiye, AB İlerleme Raporu’nun açıklanmasını bekliyordu. AB ülkeleri açısından bu türden olayların hassasiyeti bilindiğinden, olayın Türkiye-AB ilişkilerini gerginleştirmesi, veya en azından raporda yer almasını arzu ettiği düşünülmeli mi?

Öyle ise bile başka bir problem var. İngiltere, Türkiye’nin AB üyeliğini desteklemiyor mu?

Peki, Kraliyet ailesinden birinin bu düşüncedeki yeri ne? Çünkü “başka” Kraliyet Ailesi mensupları, hem Kraliçe hem de Prens Charles aynı yıl içinde Türkiye’ye gelmişlerken?

Bu da ilginç bir tesadüf sayılmalı. Sayılmalı ama, “bir İngiltere var İngiltere’den içeru” diye sorulmalı. Kraliyet ailesi üzerinden gelen hamleler bunu işaret ediyor.

Peki başka?.. Ferguson yetimhaneleri gizli kayda alırken başka ne oldu? Şu; Londra King’s Collage (Kral’ın Üniversitesi oluyor!) Üniversitesi Savunma Araştırmaları Bölüm Başkanı  Bill Park Türk gazetelerine konuştu…

“Ergenekon davasının engellemelere maruz kalmasından ve yeterince üzerine gidilememesinden şüpheleniyorum. Ergenekon ile PKK arasındaki gizli bağlantı beni şaşırttı. Türk halkının bu olayı anlaması ve davanın kesintisiz bir şekilde devam etmesi gerek. Türk vatandaşı olmayan biri olarak dışarıdan Ergenekon olayına baktığımda beni dehşete düşüren olaylardan biri de Türkiye'nin neredeyse her tarafında planlanan entrika ve gizli ittifaklar ve bunun güçlü delilleri. Asıl problem ise delillerin çok güçlü olması. Derin devlet olduğu görülen bu örgütün PKK'yı desteklediği, yardım ve yataklık ettiği de anlaşılıyor. Sanırım askerî yetkililer ve önemli siyasi isimler davanın kendilerine dokunacağı konusunda endişe duyuyorlar. Bu durum da davayı olumsuz etkileyebilir."



Bu haber 916 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,038 µs