En Sıcak Konular

Aslantepe'de inşaat durdu

6 Kasım 2008 16:08 tsi
Galatasaray Kulübü'nün Seyrantepe'de inşaatı süren yeni Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde çalışan işçiler, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakırken, yapılan görüşmeler neticesinde bir kısım işçinin çalışmaya devam ettiği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan taşeron firma Tera İnşaat'ın yöneticisi Osman Gündoğdu, ödemeleri geciktirdikleri için işçilerin bu şekilde toplu bir hareket sergilediğini ifade etti.

İşçilerle yapılan görüşmeler sonucunda çalışmak isteyenlerin işlerinin başına döndüğünü bildiren Gündoğdu, çalışmada bir günlük bir duraksama yaşadıklarını, inşaatın sürdüğünü anlatarak, şunları söyledi:

“İnşaatımızda mühendisler ve operatörler dışında sahada 600 işçimiz çalışıyor. Ödemelerimizi 10-12 gün kadar geciktirdik. Cuma günü ödeyeceğimizi söylemiştik ama onuda yapamadık. İşçilerden böyle sert bir tavır beklemiyorduk. Bazı işçilerimiz bu konuda tepkiliydi, ortak bir kararla bu sabah çalışmaya çıkmadılar. Derhal geldik ve kendileriyle tekrar görüştük. Çalışmak isteyenler işlerinin başlarına döndü. Onlardan çalışmak istemeyenlerin listesini istedim. Bunu bekliyorum. Çalışmak istemeyenlerin ödemelerini yapıp işlerine son vereceğiz ve yeni işçiler getireceğiz. Bu yalnızca bir günlük bir duraksamadan ibarettir. Kompleks inşaatımız devam ediyor.”

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) inşaat ihalesini alan firmalardan Eren Talu Mimarlık ve Ticaret A.Ş'nin sahibi Eren Talu ise AA muhabirine yaptığı konuyla ilgili açıklamada, bugüne kadar ödemelerin hep zamanında yapıldığını belirterek, “Bu kez bir aylık bir gecikme olmuş. Büyütülecek bir durum değil. Şu an itibarıyla çalışmalar başladı. Bir problemimiz yok. Biz bugüne kadar stat için 55 milyon doların üzerinde para harcadık. Bu aksama stadın planlamasına kesinlikle bir etki yapmaz. Biz 29 Ekim 2009'da bu stadı teslim edeceğiz, kimsenin çekincesi olmasın” şeklinde konuştu.
 



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,663 µs