En Sıcak Konular

Taraf kapanırsa zil takıp oynayacak

6 Kasım 2008 15:01 tsi
Taraf kapanırsa zil takıp oynayacak Taraf Gazetesi'nin kapanmaması Oray Eğin'i çıldırttı. Öyle bir yazı yazdı ki ibretlik..

Taraf Gazetesi'ni takıntı haline getiren ve yıpratmak için onlarca yazı yazan Oray Eğin, sonunda "Taraf niye kapanmıyor?" başlığını atacak kadar ileri gitti.

Akşam Gazetesi yazarı Oray Eğin, çıktığı günden beri Taraf Gazetesi aleyhine kampanyanın önde gelen ismi oldu.

Taraf'ın yazarları hakkında ortaya attığı pekçok iddiası yalanlanan Eğin, sadece gazetenin üzerine de gitmedi. Eğin, Taraf'a reklam verenleri, reklam verdiğine pişman edecek çok sayıda yıpratıcı yazı kaleme aldı.

Ahmet Altan ve Yasemin Çongar gibi Taraf'ın dinamolarına yönelik hakaretlerle dolu yazılar da döktüren Oray Eğin, en sonunda mesleğin yüz karası bir yazıya imza attı.

Gazeteci Bir Gazetenin Kapanmasını İster Mi?
Tüm bunlara rağmen bir türlü Taraf'a kepenk indiremeyen Oray Eğin en sonunda "Taraf niye kapanmıyor?" başlıklı bir yazıyla içindekini döktü.

Oysa Oray Eğin'in çalıştığı Akşam Gazetesi daha geçtiğimiz günlerde yaklaşık 200 kişinin işine son vermişti. Medya eleştirmeni olarak kendini lanse eden Oray Eğin, böyle bir dönemde arkadaşlarını savunacak birkaç satır yazmak yerine, Taraf Gazetesi'nin kapanıp oradaki gazetecilerin de işsiz kalmasını isteyen bir yazı yazması gazetecilik tarihine geçecek cinsten.

Askerlik problemi nedeniyle mi?
Akşam'dan ekonomik kriz nedeniyle personel çıkartılırken, Oray Eğin gazetenin parasıyla Amerika'ya oldukça masraflı bir geziye gönderilmişti. Eğin, bu durumu eleştiren kendi gazetesinin çalışanlarına köşesinden alenen hakaretler etmişti.

Eğin'in kendisiyle çelişen bu tutumunun ve Taraf Gazetesi'ni hedefe oturmasının altında askerlik problemi olduğu iddia ediliyor. Eğin'in aniden aşırı TSK yanlısı konuma geçmesi ve bunu Taraf'a vurma üzerinden yürütmesi kulislerde bu biçimde yorumlanıyor.



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,666 µs