En Sıcak Konular

Galatasaray'a kötü haber !

6 Kasım 2008 13:45 tsi
Seyrantepe'de Galatasaray Spor Kulübü için yaptırılan Türk Telekom Stadyumu'nun inşaatında çalışan 750 işçi, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı.

Çalışma koşullarının kötü olmasından yakınan işçiler, 3 aydır ücretlerini alamadıklarını söyledi. Açıklama yapmayan firma yetkilileri, güvenlik görevlilerine talimat vererek basın mensuplarını şantiyeden çıkardı.

Edinilen bilgiye göre; Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan ihalenin ardından Seyrantepe'de yapımına başlanan Türk Telekom Stadyumu inşaatında çalışan işçiler eylem yaptı. Kötü koşullarda çalıştıklarını öne süren ve 3 aydır maaş alamadıkları söyleyen 750 işçi, iş bıraktı. Sabah saatlerinde şantiye önünde toplanan işçiler, yüklenici firma yetkilileriyle görüşmek istedi. Uzun süre bekleyen işçiler, işbaşı yapmama kararı aldı.

İşçiler adına konuşan Recep Bülbül isimli işçi, şantiyede toplam 750 işçinin çalıştığını ve yaklaşık 3 aydır ücretlerini alamadıklarını ifade etti. Çok zor durumda kaldıklarını söyleyen Bülbül, "Maaşlarımız bir yana, sigortalarımızı da tam yatırmıyorlar. Kaldığımız yerler pislik içerisinde. Sağlıksız koşullarda yemek yiyoruz. İş kazalarına karşı bekleyen bir doktorumuz yok. Birçok arkadaşımız yaralandı. Gidip kendi cebinden masraflarını yaptı. Paralarımızı alıncaya kadar işe başlamayacağız. Yetkililere sesleniyoruz; bir an önce gereğini yapın." diye konuştu.

Bu arada, öğle saatlerinde şantiyeye gelen TOKİ ve yüklenici firma yetkilileri, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Yetkililer, güvenlik görevlilerine talimat vererek basın mensuplarının inşaat alanından çıkardı. Şantiye kapısında basın mensupları ile güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. Polis ekipleri de, herhangi bir taşkınlığa karşı şantiye çevresinde önlem aldı.

CİHAN

 



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,662 µs