En Sıcak Konular

Hangisi gerçek Obama?

6 Kasım 2008 15:26 tsi
Hangisi gerçek Obama? Süperman, Mesih, Darth Vader veya Mehdi öncüsü?

‘Büyük siyah adam’ın ‘kafası açıldığında’ içinden garip bir surat çıkabilir. Ona gelmeden doğaüstü yetenekleri daha büyük ve hayli beyaz efendisi de unutulmamalı. Keza, Obama’yı Süperman olarak görmek de tehlikeli sonuçlar verebilir. Bu sefer de ortaya, elinde 10 emirle dolayan bir Burt Lancester çıkabilir. iyibilgi Ankara

Obama’nın seçilmesini “aşırı” sevinç reaksiyonları gösterenler de var. Örneğin Obama’yı mesih ilan etmek veya “mehdi”nin işareti saymak gibi. Bu ve benzer çıkışlar ile konuyu işleyen haberler genellikle işin “tadı-tuzu” olarak algılanır. Peki ya gerçekse? Ya Obama gerçekten Kriptonluysa?

Böyle saçmalık olur mu diyebilirsiniz. Ama kaynak gösterilirse ne olacak? Böylesi bir iddianın kaynağı elbette Kripton gezegeninin nüfus-doğum kayıtları olamaz.

Olsa olsa bizzat Obama’nın kendi beyanları olabilir! Bakın ne demiş seçimden önce yeni Başkan Obama-ki o zaman iyibilgi bunu haberleştirmişti-; “Ben aslında Kripton’da doğdum. Ve babam dünyayı kurtarmam için beni buraya gönderdi.”

Bu türden bir açıklama hangi ihtiyaçtan doğar bilinmez. Ancak Obama’nın zaten hayli karmaşık ve tartışmalı olan aile geçmişini iyice içinden çıkılmaz hale getiriyor.

Siyah ve beyaz ebeveynlerden sonra “yeşil kökler” de seçereye katılıyor. Bir siyahi liderin süper gücün başına mucizevi geçişini evrensel dengelerle izah etme arzusu-ki böyle bir denge de olmalı elbette-farklı okumalara müsait...

Nation of İslam...

ABD’deki İslam topluluğunun hayli popüler organizasyonlarından İslam Milleti, Türkiye’de de bilinen bir grup. Yıllar önce Beyaz Saray önünde “1 milyon siyah”ı toplayarak görkemli bir miting yapmıştı.

Örgütün en bilinen üyelerinden olan Malcolm X de konunun en belirgin figürlerinden. Denzel Washington’un başrolünü oynadığı aynı isimli film de hayli izlendi dünyada.

Şimdi bu örgütün liderliğini yine adı bilinen bir başkası yürütüyor. Louis Farrakhan. Farrakhan, seçimlerden sonra Obama’ya "mesih" benzetmesi yaptı.

Obama için "Tanrı'nın evrensel değişim getirmek için kullandığı araçlar sizlersiniz. Bu nedenle Barack gençleri yakaladı. Barack, gençleri, hiç ilgi duymadıkları siyasi sürece kattı. Bu bir işarettir. Mesih konuşursa gençler işitecektir. Ve mesih kesinlikle konuşuyor" dedi.

Obama başarısına uhrevi bir zırh giydirmenin amacı nedir, veya Obama iktidarı sırasında bu teze aykırı politik uygulamalar gündeme geldiğinde nasıl bir kulpla durum idare edilir bilinmez. Ama aynı evrensel-ki bu örneklerde artık Tanrısal sayabiliriz-izahlar dünyanın farklı bölgelerinden de geliyor.

Mehdi’nin Büyük ve Siyah işareti...

4 Kasım seçimlerine dek, ABD’nin en büyük düşmanı ve açıkca bu ülkeyi ve Başkanı Bush’u şeytanlıkla suçlayan İran’dan da benzer haberler gelmesi garipsenmeli mi?

Çünkü İran'da, Obama'nın, Hz. Ali'nin sözünü ettiği Mehdi'nin habercisi Büyük Siyah Savaşçı olduğu iddiası dilden dile yayılmış bulunuyor. "Kıyametten hemen önce, uzun boylu siyah bir adam batıda iktidarı ele geçirecek. Dünyanın en büyük ordusuna komuta edecek. Üçüncü İmam'dan (Hz. Hüseyin) işaretler taşıyacak. Şiiler onun bizden olduğuna şüphe etmesin" şeklinde yazılar yazıldı. Yani birçok İranlı'ya göre Obama, Büyük Siyah Kurtarıcı'nın ta kendisi.

Yine de bu tezi ve inancı savunanların, konu “büyük-siyah adam”dan açıldığında, Batı’nın en güçlü ordusuna komuta eden bir başka sinamatografik lideri (!) anımsaması gerekebilir.

Yıldız Savaşları’nın efsanevi karakteki Darth Vader fiziki görünümü ile bu kıstaslara uyuyor. Kaldı ki elinde tuttuğu ve kullandığı doğaüstü yetenekler de listeye eklenmeli.

Unutulmaması gereken ise onun da üzerinde bir başka ve daha güçlü bir karakterin varlığı. Ve o karakter “hayli” beyazdı. Büyük adamın “siyah kafası” çıkarıldığında ortaya çıkan görüntüyü meraklıları anımsayacaktır.

Süperman karakteri için de aynı örneği yinelemek olası. Süperman ister beyaz, ister siyahi veya sarı ırktan olsun önce yaratacısına bakmak gerekiyor. Yani filmi çeken veya yöneten açısından değil, senaryoyu yaratanlar bağlamında!

Böylesi bir halde karşınıza Obama suratıyla süper bir lider değil, elinde 10 emirle dolaşan bir Burt Lancestar çıkarabilir.

Yine de Obama fenomenini para-normal veya uhrevi gerekçelerle izah eden okumalar olacaktır. Tıpkı Barack Hüseyin’in kriptosu gibi. "Barack Hüseyin" Farsça'da "Kutsanmış Hüseyin" anlamına geliyor. İsmi Fars alfabesiyle O-BA-MA diye hecelendiğinde, "O bizden biri" anlamını veriyor.



Bu haber 1,681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,379 µs