En Sıcak Konular

Ergenekon'da Perinçek bölümü 1 saati aştı

6 Kasım 2008 12:35 tsi
Ergenekon Davası'nın bugün sabah yapılan oturumunda 4 sanığın hukuki değerlendirmesi okundu. İddianamenin bin 591'inci sayfasına gelindi. Şu ana kadarki değerlendirmelerden en uzunu 1 saat 8 dakika ile Doğu Perinçek'e ilişkin oldu.

Bugünkü oturumda Kemal Alemdaroğlu, Serhan Bolluk, Doğu Perinçek ve Ferid İlsever'in hukuki durumları okundu. Veli Küçük ile sıkı ilişkiler içinde olduğu belirtilen Doğu Perinçek ile ilgili bölümler okunurken Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın, bilgisayardaki iddianameyi bırakıp kitapçık haline getirilen iddianameyi okumaya başladı. Kısa bir süre sonra sanık Doğu Perinçek ayağa kalkarak iddianameyi takip edemediğini belirtip, savcının nereyi okuduğunu sordu. Bunu üzerne Savcı Taşkın, daha önceki bölümlerde hiç okunmadığı için Mehmet Eymür'ün tanık sıfatıyla alınan ifadesini geriye dönerek okuduklarını söyledi. Savcı Taşkın iddianamede kitapçığa göre 3'üncü cilt bin 533'üncü sayfayı okuduğunu bildirdi. Bu bölümde Mehmet Eymür'ün yaptığı bir araştırma sonucunda Doğu Perinçek'in Mao'cu bir grupla solu ikiye bölmeye çalıştığı, Türkiye İhtilalci Köylü Partisi karargahı olarak bir İngiliz'in evinin kullanıldığı bölümlere işaret edildi. Perinçek ayağa kalkarak, "38 yıl önce meydana gelmiş, bugünkü konuyla alakası olmayan mevzular okunuyor" diyerek itirazını dile getirdi. Perinçek ile ilgili değerlendirmenin sonunda kendisi hakkında talep edilen TCK maddeleri ile yönetici olması nedeniyle diğer sanıklar hakkında istenen 15 ayrı suçla ilgili cezanın da Perinçek hakkında istendiği belirtildi.

Saat 11:36'da Doğu Perinçek ile ilgili hukuk değerlendirme tamamlandı. Daha sonra Ferid İlsever ile ilgili hukuki değerlendirme okundu. İdidanamenin 1591'inci sayfasına gelindiği sırada oturuma öğle yemeği arası verildi. 

cihan
 



Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,718 µs