En Sıcak Konular

Doğu Perinçek olay çıkardı !

6 Kasım 2008 12:14 tsi
Ergenekon terör örgütü davasının 9. duruşmasında yine Doğu Perinçek eksenli kriz çıktı. Perinçek ve savcı arasındaki "isim krizi" şöyle..

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının bugünkü oturumuna tutuklu sanıkların yanısıra aralarında Kemal Alemdaroğlu'nun da bulunduğu 10 tutuksuz sanık katılıyor.

Duruşmada, Veli Küçük ile Doğu Perinçek'in de aralarında yer aldığı bazı tutuklu sanıklar hazır edildi. Tutuksuz sanıklardan Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Ali Yasak, Güler Kömürcü Öztürk, Kemal Şahin, Feridun Refik Nuhoğlu, İbrahim Benli, Mehmet Murat Yücel, Murat Özkan, İsmail Eksik, Emin Caner Yiğit ve başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay da duruşmaya katıldı.

Sanık, avukat ve katılımcıların tespiti yapılarak zapta geçirilmesinin ardından, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, iddianameyi, geçen celse kalınan 1344. sayfasından itibaren okumaya başladı.

Pekgüzel ve diğer savcı Nihat Taşkın tarafından dönüşümlü olanak okunan iddianamede, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alemdaroğlu'nun hukuki durumunun ele alındığı bölüm okunuyor.

Bu arada Alemdaroğlu, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne girerken basın mensuplarının, “Bugün iddianamenin sizinle ilgili bölümü okunacak” demeleri üzerine, iddianameyi dinleyeceğini ve zamanı gelince savunmasını yapacağını belirterek, “Hep aynı şey. Değişen bir şey yok” dedi.

İSİM KRİZİ ÇIKARDI!
Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in kendilerinden bahsederken sadece isim kullanmasına tepki gösteren Doğu Perinçek, "İddianamede soyisimilerimiz yazmasına rağmen Savcı sadece isimlerimizi okuyor." dedi. Savcı Pekgüzel okumasını kaldığı yerden sürdürdü. Doğu Perinçek tekrar, "İsmimizi doğru okusun. 'Doğu'nun, Kemal'in' diye okuyamaz" şeklinde tepkisini dile getirdi. Perinçek,"İddianamede soyadlarımız yazıyor. Hiçbir yerde bize böyle hitap edemez" demesi üzerine Savcı, "O bölümde o isimden tek olduğu için okuduk. Bizden iddianameyi kısaltmamız istendi, biz de kısaltarak okuyuroz." yanıtını verdi. Perinçek de "Söyleyemezsiniz" diye bağırdı.

Tutuksuz sanık Kemal Alemadaroğlu da "Ters okuyorsunuz. Tapelerde Necdet ile Kemal isimleri yer değiştirmiş" uyarısında bulundu. Savcı Pekgüzel de, "İsimler yanlışlıkla ters yazılmış olabilir" cevabını verdi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Cumhuriyet Savcısı'nı sanıkların isimlerin soy isimlerle birlikte okuması yönünde uyardı. Bunun üzerine Savcı, isimleri okumak yerine soyisimleri okumaya başladı.

Öte yandan, Kemal Alemdaroğlu ile Güler Kömürcü'nün avukatı Metin Çetinbaş, "Kayıtlara geçmesi için söz istiyorum" diye ayağa kalktı. Mahkeme Başkanı, "Kayıtlara geçiyoruz zaten. Size söz vermiyorum." dedi.

CİHAN - AA




Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,538 µs