En Sıcak Konular

Doğalgaz zammı Meclis gündeminde

6 Kasım 2008 12:09 tsi
CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, yılın 5. zammı olarak nitelendirdiği yüzde 22.5 oranındaki doğalgaz zammını Meclis gündemine taşıdı.

Ağyüz, petrol fiyatının inişe geçtiği bir ortamda yapılan zammın sanayide ve konutlara büyük yük getirdiğini belirterek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in sözlü olarak yanıtlamasını istemiyle verdiği soru önergesinde, yüksek zammın nedeninin Bakanlık ve BOTAŞ yetkilileri olarak “GAZEXPORT”la imzalanan 19 Kasım 2003 tarihli “Zeyilnameler ve Protokoller” metninde yer alan ve o güne kadar geçerli olmayan FO/FOo (HSF/HSFo) fiyat belirleme formülünün kabul edilip edilmediğini öğrenmek istedi.


“Başlangıçta tahkime gitmek isteyen GAZEXPORT'a karşı, 'İsterlerse tahkime gitsinler kazanamazlar' diye tavır koymanızdan kısa bir süre sonra, tahkim başlamadan önce, neden yeni bir anlaşma imzalamadınız?” sorusunu yönelten Ağyüz, doğalgaz fiyatının petrol fiyatına bağlanmasının neden kabul edilmediğini sordu.


Ağyüz, tüm anlaşmaların BOTAŞ'a belli bir süre ve aralıklarla fiyat revizyonu isteme hakkı tanınmasına rağmen, böyle bir girişimde bulunup bulunmadığını da yanıtlanmasını istedi.

OKUL DOĞALGAZ FATURALARINI KİM ÖDEMELİ?

CHP İstanbul Milletvekili Şinasi Öktem de Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, İstanbul'daki ilköğretim okullarının kullandığı doğalgaz bedelinin “Okul Aile Birliklerine” neden ödettirilmek istendiğini sordu.


Okul Aile Birliğinin, okul ve aile arasındaki bütünleşmeyi gerçekleştirmek, veli ve okul arasında iletişimi ve iş birliğini sağlamakla mükellef olduğunu hatırlatan Öktem, “İstanbul İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Okul Aile Birliği Yönetmeliğini yok sayma gücünü nereden almaktadır”dedi.


Bu durum karşısında, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bağlı olduğu, Milli Eğitim Bakanlığının nasıl önlem aldığı” sorusunu da yönelten Öktem, “Bu talep, Okul Aile Birliklerini, yönetmelik hükümlerine aykırı olarak bağış toplamaya zorlamayacak mıdır” diye sordu.

aa



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,217 µs