En Sıcak Konular

'Doğalgaz zammı geri alınmayacak'

6 Kasım 2008 11:43 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, doğalgaz zammının geri çekilmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Ankara Sheraton Oteli'ndeki Birinci Ankara-Viyana Ekonomik Toplantısına katılan Bakan Güler, gazetecilerin sorularını cevapladı.
Dolar ve petrolün fiyatlarını kendilerinin ayarlamadığına dikkat çeken Güler, doğalgaza yapılan son zam zammın geri çekilip çekilmeyeceğine ilişkin soruya, "Ekonomin gereği neyse o yapılıyor. Doların da, petrolün de fiyatını biz ayarlamıyoruz. Dünyadaki gelişmeler neyse uyguluyoruz. Halkımıza yük olmaması için de doğalgazı sıfır kârla satıyoruz." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin doğalgaz zammının iptali için mahkemeye başvurmasını da değerlendiren Güler, "Bu noktada aldığımız Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararını uygulayacağız. Kararda herhangi bir değişiklik söz konusu değil." ifadesini kullandı. TETAŞ'ın elektrik fiyatlarında indirim için Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'na (EPDK) başvurduğunun aktarılması üzerine de şunları söyledi: "TETAŞ'ın mevzuat gereği kâr ve zarar yapmaması gerekiyor. Dolayısıyla oradaki değişiklikler zaman zaman zam, zaman zaman da indirim şeklinde oluyor. Tamamen enerji KİT'leri içerisindeki bir dengedir. Bu noktada değişiklikler EPDK'ya bildirildi. EPDK' da diğer enerji KİT'leriyle ilgili rakamları da alarak ondan sonra karar veriyor."

Dün akşam Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattında yaşanan patlamayla da ilgili bilgi veren Enerji Bakanı, dışarıya akan bir miktar petrolün baraja karışmaması için tedbir alındığını söyledi. Güler, "Ceyhan'dan özel ekipler gitti. Orada akan petrolü kontrol altına aldık. Şu anda temizlik çalışmaları yapılacak. Hem BOTAŞ ekipleri, hem de bölgedeki diğer ekipler birlikte çalışıyor. Boru hattı tamirat yapıldıktan sonra devreye girecek." diye konuştu.

Akaryakıt fiyatlarındaki değişikliklerin pompalara yansıtılmadığı ve EPDK'nın da buna ilişkin bir inceleme başlattığının sorulması üzerine Güler, "EPDK normal olarak bu çalışmayı yapıyor. Biz de ayrıca olayı inceliyoruz. Şirketlerle de görüştük. Oradaki değerlendirmeyi birlikte yapacağız. Petrol fiyatı düştü, dolar arttı. Bunun yansıması ne kadar oluyor? Bununla ilgili bir rapor hazırlanıyor, onu da ayrıca görüşeceğiz." cevabını verdi. 

cihan 



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,067 µs