En Sıcak Konular

Siyahi başkanı önce filmde gördük

6 Kasım 2008 10:33 tsi
Siyahi başkanı önce filmde gördük 

Obama’nın seçilmesine giden yolda, Hollywood'ın da payı var. Pek çok film ve dizide, siyah ABD Başkanı tiplemeleri gözler önüne serilmişti. İşte onlar:

Pek çok Hollywood yapımında, siyah ABD Başkanı tiplemeleri gözler önüne serilmişti. Dennis Haysbert, James Earl Jones, Sammy Davis Jr. ve Morgan Freeman ile Chris Rock, başkanlık koltuğuna oturmuştu..

Kökleri Kenya'nın bir köyüne kadar uzanan ABD'nin 47 yaşındaki yeni Başkanı Barack (Hüseyin) Obama, ten rengi ve geçmişi nedeniyle aslında Hollywood ve TV dünyasına hiç de o kadar yabancı değildi. Bu kapsamda tarihi 1933'e kadar uzanan bir geçmişten günümüze kadar, farklı Afro-Amerikan aktörleri, ABD Başkanı rolüne çoktan soyunmuştu bile. Afro-Amerikan bir ABD Başkanı'nın beyazperdede izlendiği ilk çalışma, aktör Sammy Davis Jr.'un daha yedi yaşındayken kamera karşısına geçtiği Rufus Jones Başkan Oluyor adlı komedi yapım oldu. Müzikal komedi türündeki 21 dakikalık filmde Sammy Davis Jr., yedi yaşındayken Başkan olan bir küçüğü canlandırdı.

kullan

KAZA ESERİ BAŞKAN
1972 tarihli The Man adlı bir diğer filmde ise, Afro-Amerikan Başkan rolünü bu kez usta aktör James Earl Jones devraldı. Jones filmde, devasa bir yıkımla oluşan enkazda hayatını kaybeden Başkan ve Kongre Sözcüsü'nün yanı sıra, yaşadığı sağlık sorunlarından ötürü görev yapamaz durumda bulunan Başkan Yardımcısı'nın durumları nedeniyle ABD'nin Başkanlık koltuğuna oturan ABD Senato Başkanı Douglas Dillman'ı canlandırdı. Öte yandan, yakın zaman önce hayata veda eden komedyen Richard Pryor da, kendi adını taşıyan TV şovunun bir bölümünde izlenen Basın Toplantısı skecinde Başkan'ı canlandırmıştı. Pryor bu bölümde, Kara Panterler'in lideri Huey Newton'u FBI örgütünün başına geçirmekten söz ediyordu.

 

 

 

 kullanFREEMAN GÖREVDE
1998'de çekilen Derin Darbe filminde ise, Tom Beck isimli karakter ışığında, bu kez Afro- Amerikan aktör Morgan Freeman, Başkanlık koltuğundaydı. Freeman'ın canlandırdığı Beck karakteri, filmde Wolf - Biederman adı verilen devasa bir göktaşının Dünyaya düşmesi öncesinde yaşanan krizle baş etmeye çalışanlar arasındaydı. ABD ve Rusya'nın güçlerini olası bir kıyamet anına karşı birleştirdikleri filmde, adı Mesih olan bir uzay gemisi, nükleer silahlar kullanarak göktaşını durdurmaya çalışıyordu. 2003 tarihli bir diğer ABD komedisi olan Devlet Başkanı - Head of State filminde ise, bu kez senaryo gereği sürpriz bir şekilde Başkan seçilen isim ise, tanınmış Afro-Amerikan aktör Chris Rock oldu. ABD'nin çok sevdiği bir komedyen olan Rock filmde, bir uçak kazası nedeniyle ölen Başkan ve Başkan Yardımcısı'nın yerine bu görevi aniden üstleniyordu.

 

 

'24 saat açık' yegâne Başkan: David Palmer!

kullan

Afro-Amerikan başkan rollerinin en popüler ve unutulmaz olanlarından birini, Fox TV yapım tarafından yedi yıldır izlenen 24 isimli gerilim ve aksiyon dizisinde Başkan David Palmer'ı canlandıran aktör Dennis Haysbert (üstte sol başta) canlandırıyordu. Başkan Palmer, her bölümde tek bir günün tek saatini işleyen bir saatlik dizinin ilk sezonunda başkanlığının ilk gününe hazırlanmaktaydı. Senaryo gereği -görevini bıraktıktan sonra- bir suikasta kurban giden David Palmer karakterinin ardından koltuğa oturan ikinci adam da, yine Palmer'ın kandaşı, kardeşi Wayne Palmer'ı canlandıran genç bir ABD'li aktör oldu.

haber7



Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,820 µs