En Sıcak Konular

Üzmez'i yakacak rapor bulundu

5 Kasım 2008 23:37 tsi
Üzmez'i yakacak rapor bulundu 



Mahkeme o raporu istemişti. Kurum "bulamadık" demişti. Nihayet aylar sonra rapor bulundu. Üzmez şimdi yanacak;

Hüseyin Üzmez'in cinsel istismar suçuyla yargılandığı davada B.Ç.'nin kayıp belgesi bulundu. Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen B.Ç’nin İnegöl Devlet Hastanesi’nde 7 Nisan 1994 yılında doğduğu belirlendi. Yani kızın 14 yaşında olduğu kanıtlandı. Hastane, daha önce doğumla ilgili evrağın bulunamadığını açıklamıştı.

HASTANE DAHA ÖNCE BULAMAMIŞTI

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in cinsel istismar suçlamasıyla yargılandığı davada, İnegöl Devlet Hastanesi’nden B.Ç’nin annesi Livaze Ç’nin hastanede doğum yaptığına dair evrak istemişti. Ancak hastane, 24 Ekim tarihinde mahkemeye verdiği yanıtta “doğumla ilgili evraklara ulaşılamadığını” bildirmişti. Hastanede oluşturulan komisyon tarafından yapılan yeni araştırmada, söz konusu evrak bulundu.

EVRAK NİHAYET BULUNDU

Hastanenin 3 Kasım’da mahkemeye gönderdiği yazıda şu bilgilere yer verildi: “İlgili şahsa ait 07.04.1994 tarihine ait doğum kaydını gösterir poliklinik defteri bulunarak ilgini sayfanın onaylı örneği yazımız ekinde sunulmuştur. Oluşan bu durumun sebebi 2003 yılında SSK ile birleşmeden sonra arşivlerin tek hale gelmesinden dolayı olup, bu karışıklıktan dolayı kurumumuz adına özür diler, bu durumun mazeretimiz olmamakla birlikte düzeltmek için yoğun çaba harcadığımız bir durum olduğunu beyan ederek, konuyu bilgilerinize arz ederiz.”

Yazının ekinde mahkemeye gönderilen “protokol defteri”nin ilgili sayfasında ise Livaze Ç’nin 6 Nisan 1994 tarihinde hastaneye yattığı ve ertesi gün “sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdiğine” ilişkin kayıtlar yer alıyor.

HÜSEYİN ÜZMEZ ŞİMDİ YANDI 
Hüseyin Üzmez Adli Tıp Kurulu'nun raporuna dayanılarak serbest bırakıldı. Ama mahkemesi hala sürüyor. Üzmez hakkında ne kız çocuğu ne de ailesi şikayette bulundu ama 14 yaşındaki çocuğa tecavüz veya taciz suçlaması için ailenin şikayeti gerekmiyor. Ama B.Ç. 15 yaşında olsaydı o zaman ceza için ailenin şikayeti gerekecekti. 

internethaber



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,717 µs