En Sıcak Konular

İngiltere'den Kosova'ya desteğe devam

5 Kasım 2008 22:04 tsi
Dışişleri Bakanı David Miliband, "Kosova Anayasası, geçilmemesi gereken kırmızı çizgilerdir" dedi.

Kosova ziyareti çerçevesinde Priştine'de Kosova liderleri ile bir araya gelen İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, ülkesinin Kosova'nın yanında olmayı ve bağımsızlık yolunda Kosova'yı desteklemeyi sürdüreceği mesajını verdi.

Kosova liderleri ile gerçekleştirdiği temaslarının ardından yaptığı açıklamada, bağımsızlığı ilan etmesinden sonra Kosova'yı ziyaret eden ilk Dışişleri Bakanı sıfatını taşımasından şeref duyduğunu dile getiren David Miliband, "Yolunuz uzun ve zordu, fakat bağımsızlık yolunda yanınızda olmayı sürdüreceğiz. Herkes için, Kosova'daki her vatandaşa ilerleme ve güvenlik sağlamakta sizinle birlikteyiz" dedi.

Avrupa Birliği'ne (AB) tam üye olmanın herkes için ilerleme ve güvenlikten geçtiğini, bu kapsamda desteklerinin tam olacağını kaydeden Bakan Miliband, Priştine ile Belgrad arasında müzakere yapılmasına ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) tarafından belirlenen noktalara da değindi. Altı noktanın görüşülmesi düşünülen önerinin önemli olduğunu ileri süren İngiltere diplomasi şefi, Kosova Hükümeti'nin kırmızı çizgileri oluşturan bir meseleye imza atacağına inanmadıklarını, bunu da Kosova Hükümeti'nden

istemeyeceklerini kaydederek, "Bizim açımızdan BM Güvenlik Konseyi'nin 1244 sayılı kararı ve Kosova Anayasası, geçilmemesi gereken kırmızı çizgilerdir" ifadelerini kullandı.

Kosova sınırları içindeki toprakların Kosova Hükümeti'nin meselesi olduğunu ve tartışılan altı noktanın herkes için hayırlı olabilecek bir diyalogun parçası olduğunu belirten Miliband, AB misyonu EULEX'in Kosova genelinde görev alması gerektiğini savundu.

Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu da, Kosova'nın, ulusal kimliği gözetmeksizin tüm vatandaşların demokrasisi sürdürülebilir olan bir ülke olduğunu hatırlattı. Cumhurbaşkanı Sejdiu, BM misyonu olan UNMİK'in bir an önce görevini sona erdirmesi, AB misyonu EULEX'in de bir an önce tüm Kosova'da göreve başlamasını arzuladıklarını söyledi.

Kosova Başbakanı Hashim Thaçi ise, Kosova'nın bölgedeki tüm komşu ülkelerle iyi ilişkiler kurmakta daima olduğunu hatırlatarak, Kosova'nın Avrupa-Atlantik strüktürleri içinde olmasını arzuladığına vurgu yaptı.

dunyabulteni



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,989 µs