En Sıcak Konular

Reha Muhtar tehditle konuştu

5 Kasım 2008 20:20 tsi
Reha Muhtar Okan Bayülgen'in konuğuydu. Söz sırası ona gelmeyince bakın nasıl bir tehditte bulundu?

Okan Bayülgen'in NTV'deki programına konuk olan Reha Muhtar, yaklaşık 20 dakika boyunca kendisine sıra gelmemesi üzerine tepki göstererek "İsterseniz gideyim" dedi...  Olay çıkmasını istemeyen Bayülgen sözü ona verdi.

NTV ekranlarında 'Sade Vatandaş' programını yapan Okan Bayülgen, İpek Çalışlar, Avni Özgürel ve Reha Muhtar'ı, son günlerin en çok konuşulan 'Mustafa' belgeseliyle ilgili konuşmak üzere konuk etmişti.

İlk önce İpek Çalışlar'a söz veren Okan Bayülgen, daha sonra Avni Özgürel ile konuşmaya devam etti. Bu sırada yaklaşık 20 dakika boyunca hiç söz almayan Reha Muhtar, Bayülgen'in konuşması sırasında müdahale ederek duruma tepki gösterdi.

İSTERSENİZ GİDEYİM, SİZ KONUŞUN

Kendisine bir türlü söz gelmeyen ve sinirlenen Reha Muhtar, "Biz konuşacak mıyız Okan Bey? Siz kendi aranızda konuşacaksanız ben kalkayım gideyim. Yarım saat oldu, isterseniz kalkayım gideyim, siz konuşmaya devam edin. Çünkü bu böyle ikili konuşulacaksa devam edebilir. Beni çağırdınız geldim, isterseniz gideyim" diyerek sert çıktı.

SÖZÜ REHA MUHTAR'A VERDİ

Reha Muhtar'ın bu çıkışı üzerine ortamı yumuşatmaya çalışan Okan Bayülgen, "Konuşacaksınız. Hayır Reha abi ne olur, şimdi size söz verecektim zaten. Sevgili abicim, zaten Fikret Bey'i de (Fikret Bila) Ankara stüdyosunda bekletiyoruz. Tabii ki size söz vereceğim ama izin ver onun dengesini kuruyorum zaten" dedi ve sözü Reha Muhtar'a bırakmayı tercih etti.

CAN DÜNDAR'IN GÖZÜYLE MUSTAFA OLSAYDI OLURDU

Reha Muhtar, Can Dündar'ın filmi için şu eleştirileri yaptı:

"-Filmi, ben bir belgesel olarak doğru bir belgesel olarak görüyorum. Can Dündar'ın belgeselciliğine de hiç bir sözüm yok. Eğer bu belgeselin adı, 'Can Dündar'ın gözüyle Mustafa' olsaydı, ortada bir problem olmazdı. Ama ne zamanki belgeseli 'Mustafa' belgeseli haline getirip evrenselleştirirseniz, kendi kişisel gözlüğünüzden çıkartıp tüm toplumun gözünden Mustafa haline getirirseniz, o zaman bu kadar eleştirilere açık olursun. 90 dakikalık bir filmin içerisinde Mustafa Kemal Atatürk gibi çok fazla yönü olan, çok değişik yerlerden çok değişik tartışmaların göbeğindeki ismi, tek bir belgesel, herkesin belgeseli gibi, Mustafa belgeseli gibi koyarsan bu tartışmalar çıkar.

-Can Dündar, orada çok zekice, akıllıca, belirli noktaları ortaya koymuş. O ortaya koyduğu noktalar tartışılmasını istediği noktalar. Türkiye'de Atatürk diktatör mü değil mi? İçki masasında mı önemli kararlarını alıyor? bunlar tartışılıyor. Bu konuları gündeme getirdiğiniz zaman tartışılmasını istiyorsunuz demektir.

-Bu toplumda şu anda Mustafa Kemal'e yönelik değişik kanatlardan geldiği düşünülen bir saldırı var. Mustafa Kemal'in her şeyinin saldırıldığını görüyor bu toplum. Diktatör deniliyor, yanlış bir Cumhuriyet'ti, demokrasinin önündeki engeldi. CHP'nin altı okunun arasında demokrasi yoktu... Bunların hepsini Türkiye aylardır, senelerdir tartışıyor. Bir tarihsel değeri, bir toplumu aslında lehimleyen, bu Cumhuriyeti lehimleyen bir tarihsel ve kültürel değere sürekli bir saldırı var. Bu saldırının olduğu anda, zamanlama olarak maalesef benim arkadaşımın yaptığı belgesel, tarihsel gerçeklerden de bahseden, onu biraz insani olarak göstermeye çalışan belgesel, bir saldırıya maruz kaldı."

Televizyon Gazetesi




Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,709 µs