En Sıcak Konular

Zahit Akman içini TBMM'ye döktü

5 Kasım 2008 17:34 tsi
Zahit Akman içini TBMM'ye döktü RTÜK Başkanı Zahit Akman, RTÜK bütçesi görüşmeleri esnasında çıkan tartışmalarda açık açık meydan okudu ve "Biraz da yaptıklarımızı yazsınlar" dedi.

RTÜK Başkanı Zahit Akman, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda RTÜK bütçesi görüşmeleri esnasında RTÜK'le ve kendisiyle ilgili suçlamalara açıklık getirdi, iddiaların iftira olduğuna dair belgeler gösterdi ve kurumunun yaptıklarının, başarılarının takdir edileceği yerde, olmadık suçlamalarla eleştirilip, iftiralara maruz kalmasından dolayı sitem etti.

Hakkında ortaya atılan iddiaların mahkeme kanalı ile yalan olduğunun belgelendiğini ve bu konuda tekzipler yayınlandığını belirten Akman, buna rağmen müfterilerin aynı konuları tekrar tekrar gündeme getirmesinde kasıt olduğunu belirtti.

TEK YARGI HÜKMÜ GETİRSİNLER İSTİFA EDECEĞİM

Kendisi hakkında asılsız iddialarda bulunanlara meydan okuyan Akman "Hakkımda tek bir yargı hükmü getirsinler, ben o dakika istifa edeceğim" dedi.

Akman kendisine istifa yönünde baskı yapanların tek bir yargı hükmü bile getiremediklerine dikkat çekerek, kendisine yönelik iftiraların mahkeme kanalıyla yalanlandığına dikkat çekti ve "Ben onların yalan beyanlarda bulunduklarına dair 6 tane mahkeme kararı getirdim: Böyle bir şey olabilir mi? Ben kendimi Yüce Meclis'te ifade ediyorum" dedi..

"KILIÇDAROĞLU'NU BASIN ÖNÜNDE TARTIŞMAYA ÇAĞIRDIM, GELMEDİ"

Kendisine yönelik asılsız iddiaları dillendiren CHP Milletvekili Kılıçdaroğlu'nu kamuoyu önünde tartışmaya çağırdığını ama CHP'li vekilin bu teklifi görmezden gelerek, her fırsatta aynı asılsız iddiaları değişik ortamlarda kullandığını savundu. Akman, "Ben Sayın Kılıçdaroğlu'na çeşitli vesilelerle bu iddiasını basın önünde tartışabileceğimizi ifade ettim, sık sık davet ettim. Fakat sayın Kılıçdaroğlu, her vesile ile gıyabımda bir takım açıklamalarda bulunarak beni, bazı belgeleri de kamuoyuna yanlış yansıtarak, hep töhmet altında bıraktı. Ben şerefli bir insanım, izzetli bir insanım, ahlaklı bir insanım. Benim öyle makam derdim yok" dedi.

MAKSATLI YAYINLAR YAPILIYOR

Akman konuşmasını söyle sürdürdü: "Ortada yargıya intikal eden bir konu yok. Ortada bir dava bile olmadığı için kendimi savunamıyorum. Medyada bazı yayın grupları RTÜK'le olan ilişkilerinde kendilerini güçlü kılmak amacıyla, bendenizi zayıflatıp, yıpratıp, kendilerinin medya alanındaki menfaatlerini yüceltecek bir takım çalışmalar yapıyorlar. Böyle bir noktada doğru olmayan, yanlış beyanlarla, haksız beyanlarla, aleyhimde ya bir köşe yazısı yazılıyor, ya manşete çekiliyorum ya da başka iddialar gündeme getiriyor. Bu konularla ilgili 30'un üzerinde ihbarname , onun üzerinde tekzip kararı var... Her mahkeme "yanlış belgelere dayanan, yanlış ifadelerle Kılıçdaroğlu, kişilik haklarına saldırmıştır" diyor ve bizim tekzip metnimizi o yayın kuruluşunda yayınlatıyor...."

NORMAL BİR İNSANA BİLE HAKARET EDİLEMEZ

Akman kendisine yönelik ithamlarda bulunan milletvekillerinin iftiracı olduğunun altını çizerek, "Burada Zahit Akman'ı bir tarafa bırakın, RTÜK Başkanlığını bir tarafa bırakın, normal bir vatandaş dahi milletvekili sıfatını taşıyan bir kimse tarafından yalan beyanlarla hakarete tabi tutulamaz" dedi.

SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYESİ MUAMELESİ GÖRÜYORUM

Kendisinin RTÜK başkanlığını engeleyecek bir şirket ortaklığı olmadığını,  RTÜK Yasasına aykırı bir  şirket hissesine sahip olmadığını ısrarla belirten Zahit Akman, "Ben sanki bir suç örgütüne üye imişim gibi kamuoyuna sunuluyorum. benim mal beyanımda ortak olduğumu belirttiğim bir şirketin neresi gizlidir" açıklamasında bulundu.

NELER YAPTIĞIMIZI KİMSE DİLE GETİRMİYOR

Kendisinin sadece iktidar partisinin oyları ile değil, muhalefetin de oylarını alarak seçildiğini hatırlatan Akman, "bugüne dek pek çok önemli konuda önemli icraatlara imza attıklarını söyledi.

Kendisinin ve kurumuna sürekli medya baskısı yapıldığı ve sadece yasaklar getiren bir konumda gibi gösterikldiklerini ve suçlandıklarına dikkat çeken Zahit Akman, "biraz da neler yaptıklarımızdan söz edilsin" dedi.

Akman, "Çocukların televizyon yayınlarının olumsuz etkilerinden korunması amacıyla Milli Eğiti Bakanlığı'nın da katkılarıyla ilköğretim okullarının 6,7 ve 8. sınıflarında  medya okur yazarlığı dersleri başlattık. Türkiye'de karasal sayısal yayına geçip lisanslama sorunun çözülmesi için çalışmalar yürütüyoruz. 1500'e yakın TV ve Radyo kuruluşunun daha etkin şekilde denetiminin sağlanabilmesi için SKAS Projesini başlattık. Burada TÜBİTAK ile birlikte çalışıyoruz. AB Müzakereleri sürecinde özellikle medya alanında müzakerelerin başlaması için gerekli tedbirleri aldık"

TEKELLEŞMEYE MANİ OLUN RİCASI

Medya'da tekelleşmenin engelenmesi yönünde milletvekillerinden bir ricada bulunan Akman, Medyada sermaye yoğunlaşmasını engeleyecek tek tedbirin yasa olduğunu belirterek, "Türkiye'deki bu tekelleşme tartışmalarını ortadan kaldırmanın tek yolu Anayasa Mahkememiz tarafından iptal edilen bazı maddelerin yeniden günün şartlarına uygun olarak TBMM gündemine taşınıp, yasalaştırılmasının sağlanmadır. Bu söz konusu olursa ülkemizde iletişim alanında yaşanan pek çok sorun ortadan kalkar. Bizim tek isteğimiz budur" dedi. 

 



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,495 µs