En Sıcak Konular

İsrail ateşkesi bozdu...

5 Kasım 2008 16:25 tsi
İsrail ateşkesi bozdu... İsrail, Gazze Şeridi'ndeki Hamas yönetimi ile geçen Haziran ayında yürürlüğe giren ateşkesin ardından ilk kez Gazze'ye operasyon düzenledi. İşte ayrıntılar..

İsrail güçlerinin dün gece geç saatlerde Gazze’ye karadan ve havadan saldırması sonucunda İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugaylarından 6 kişi hayatını kaybetti. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki fiili Hamas yönetimi ile geçen Haziran ayında yürürlüğe giren ateşkesin ardından ilk kez Gazze'ye operasyon düzenledi.


 
 



Kassam Tugayları yetkilileri işgal güçlerinin Gazze’nin doğusunda bulunan Han Yunus’a yakın El-Karara bölgesine hava saldırısı düzenlediklerini, saldırı sonucunda dört Kassam mensubunun hayatını kaybettiğini ifade etti.  Gazze'ye düzenlediği bu ilk saldırıda da 4 İsrail askeri de yaralandı. İsrail askerleri bu sabah Gazze'den çekildi.

Birinci saldırının üzerinden fazla zaman geçmeden işgal güçlerinin yine aynı bölgeye saldırmaları üzerine de iki Kassam mensubunun daha öldüğünü ifade ettiler. İsrail güçleri dün yaptıkları saldırılarla, dört aydır devam eden ateşkesi fiilen bozmuş oldular.

Gazze Şeridi'ndeki Hamas hükümeti, operasyonla ateşkesin ağır şekilde ihlal edildiğini belirterek, bundan İsrail hükümetinin sorumlu olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezinin duyurduğuna göre hayatını kaybeden Kassam askerlerinin isimleri şöyle: Mahmud Taha Abdurrahman (21), Vacid Nizam Hamza (19), Muhammed Abdullah (26), Ömer Selim Hıdır (20), Selim Derviş (21)

İşgal güçlerinin kara saldırısı sonucu ölen Filistin askerinin  Kassam komutanlarından Mazin Sa’de olduğu ifade edildi.

Karadan bölgeye sızmaya çalışan İsrail güçlerine karşı Kassam askerlerinin göğüs göğüse çatıştıkları, tankların bulunduğu bölgeye havan topu ile füze attıkları ifade edildi. Çatışmalar boyunca İsrail savaş uçakları da bölge üzerinden uçuşlarını sürdürdü.



19 Haziran'da yürürlüğe giren ateşkesten sonra Gazze Şeridi'ndeki örgüt üyelerince çok sınırlı sayıda Kassam roketi atılmış, İsrail bu saldırılara karşı sınır geçişlerini birkaç günlüğüne kapatmıştı.

Hamas, ateşkes döneminde Filistinlilerin Kassam saldırılarını büyük ölçüde durdurmuştu.

 



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,543 µs