korkuyu korkuttunuz' | " /> korkuyu korkuttunuz' | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan; 'Siz korkuyu korkuttunuz'

5 Kasım 2008 15:54 tsi
Erdoğan; 'Siz korkuyu korkuttunuz' Eğirdir Dağ Komando Tugayı'nda hükümete verilen terör brifinginde duygusal anlar yaşandı. Tugayın subaylarını takdim eden Org. Başbuğ'un sorularına gelen yanıtlar hem askerleri hem de Başbakan ve bakanları duygulandırdı. İşte birebir o dialoglar...

Genelkurmay Başkanlığı'nın dün Eğirdir'de Başbakan ve bakanlarına verdiği terör brifinginin sonunda Org. İlker Başbuğ, eğitimden sorumlu subayları kabineye takdim etti. "Bütün iç güvenlik bölgesine giden komando, piyade erbaş ve erlerin eğitiminden bu arkadaşlar sorumlu" diye söze başlayan Başbuğ daha sonra komutanların tüm askerlerini terhis olana kadar takip ettiklerini anlattı. "Şahin gibi izlerler" diyen Başbuğ daha sonra yanında bulunan generallerini göstererek Güneydoğu'da birlikte görev yaptıkları dönemlerden söz etti.

Daha sonra komutanlara dönen Başbuğ ile Komando Eğitim Alay Komutanı ve yardımcıları arasında şu diyalog yaşandı:

Başbuğ: Gönlünüz rahat mı?

Subay: Rahat komutanım.

Başbuğ: Bir isteğiniz varsa söyleyin.

Subay: Komutanım sağ olun.

Subay: En iyi şekilde görevimizi yapıyoruz. Desteklerinizin devamını diliyoruz. Komutanlarla görüşüyoruz komutanım.

Bu konuşmalar sırasında ara sıra dönerek Başbakan Erdoğan'a bilgi veren Başbuğ subayların meslek hayatında terörle mücadelenin ne kadar büyük yer tuttuğunu anlatmak için bölgedeki hizmet yıllarını soruyor:

Başbuğ: Senin kaç sene?

 Alay Komutanı: 14 sene komutanım

Alay Komutanı Yardımcısı: 7 sene komutanım.

Harekat Eğitim Şube Müdürü: 9 sene komutanım.

Subay: 5 sene komutanım.

Subay: 7 sene komutanım.

Org. Başbuğ daha sonra kaç yıllık subay olduklarını soruyor:

Başbuğ: Sen kaç senedir subaysın?

Alay Komutanı: 26 senedir komutanım.

Daha sonra Başbakan'a dönen Başbuğ 26 yılın 14 yılının terörle mücadele geçtiğini anlattı ve subayların tek tek ellerini sıktı.

4 BAKANLI BRİFİNG

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un da hazır bulunduğu ziyarete Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile birlikte katıldı. Ziyaretin ilk bölümünde Erdoğan ve 4 bakana komandoların eğitimleri hakkında brifing verildi. Daha sonra, operasyona hazırlanan bir kol ile taşıdıkları silahlar hakkında bilgi alan Erdoğan'a mayın ve el yapımı patlayıcılar da anlatıldı.

KORKUYU KORKUTTUNUZ

Gözetleme ve dinleme parkurunu gezen Erdoğan, Komando Özel Engel Parkurunda Türk mühendislerinin inşa ettiği 76 metre yüksekliğinde dev kuleden inerek yanlarına gelen askerlere, "Korku var mı? Korkuyu korkuttunuz" diye seslendi. Terör örgütünün korkulu rüyası komandolar Erdoğan ve bakanları için gerçek mermilerin kullanıldığı biri helikopterle olmak üzere iki ayrı çatışma ortamının oluşturulduğu tatbikat gerçekleştirdi.

ASKERLERLE SOHBET

Erdoğan ve beraberindeki bakanlar için kurtarma tatbikatı da yapıldı. Erdoğan, incelemeleri sırasında subay, astsubay ve erlerle de bir süre konuştu. Güneydoğu'daki coğrafi koşulların oluşturululduğu Camili Yayla bölgesindeki komandoların soluk kesen tatbikatı büyük beğeni topladı. Tatbikatı izlemek için çok sayıda medya mensubu ilçeye gelirken, askeri yetkililer ve polis, görüntü alınmasına izin vermedi. Tatbikata ilişkin görüntüler akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yayınlandı.

ZOR ŞARTLARDA EĞİTİM

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda askeri personele zorlu arazi ve iklim şartlarında muharebe eğitimi veriyor. 127 değişik parkurdaki eğitimde komandolar, gece şartlarında, hayatı idam ettirme, sıcak çatışma ve terörist ya da saldırganları etkisiz hale getirme eğitimleri alıyor ve tatbikatlarda gerçek mermi kullanıyor. Eğitim gören komandolar her türlü silahı kullanmanın yanı sıra mayınlar konusunda da eğitim görüyor. Eğirdir Dağ Komando Okulu, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt tarafından basına açılmış, komandoların iki günlük eğitimleri habercilere bir tatbikat ile gösterilmişti.

hürriyet



Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,762 µs