DTP ağız değiştiriyor | " /> DTP ağız değiştiriyor | "/>

En Sıcak Konular

DTP ağız değiştiriyor

5 Kasım 2008 15:24 tsi
DTP ağız değiştiriyor GÜneydoğu'da Başbakan Erdoğan'ın gezileri sırasında yaşanan olaylara çocuklarında karışması, toplumun tüm kesimlerinde tepki topladı. Söz konusu olayları önceden destekleyen DTP, bakın bugün nasıl ağız değiştirdi...

DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, "Çocuklar kendi iradeleriyle mi eyleme katıldılar?" yönündeki bir soruya, "Evet. Kimse bayramlarda çocuklara 'git şeker topla' demez, ama çocuklar şeker toplar. Çocuklar evde de zapt edilmeyen varlıktır. Siz ne söylerseniz söyleyin onlar kendi istediklerini yaparlar" karşılığını verdi.
Bayındır, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, çocuklara yönelik şiddet konusunda görüşlerini dile getirdi. Çocuk esirgeme kurumlarında çocukların istismar edildiğini iddia eden Bayındır, bu tür kurumlarda eğitimli personelin istihdam edilmesi gerektiğini söyledi.

Çocuk istismarına yönelik cezaların yetersizliğine değinen Bayındır, TCK'daki cinsel istismar ve tecavüz suçlarına verilen cezalarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Medyadan, şiddet ve istismara karşı sorumluluk içinde yayın yapmalarını isteyen Bayındır, Hükümete ve topluma "gelin çocukları cezalandırarak terbiye etmeyelim, söylediklerine kulak verelim, düşüncelerine değer biçelim" çağrısında bulundu.

Gazetecilerin, çocukların eylemlerde kullanılmasına ilişkin sorularını cevaplandıran Bayındır, "Şiddeti, toplumun her alanında ortadan kaldırmalıyız. Şiddet, hak arama yöntemi olarak kullanılmamalıdır. Sistem, özgürlükçü olmayan bir sistem olarak devam ettikçe, bu tür manzaralar bir şekilde hayatımızın parçası olmaya devam edecektir" diye konuştu.

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ise partilerinin çocukların eylemlere katılmasını desteklemediğini bildirerek, "Partimizin böyle bir politikası yoktur. Sosyal bir realite var, tespit etmeye çalışıyoruz" dedi.



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,916 µs