En Sıcak Konular

Türkiye'yi bekleyen nüfus tehlikesi

5 Kasım 2008 14:20 tsi
Türkiye'yi bekleyen nüfus tehlikesi Başbakan Erdoğan, nüfus planlaması ile ilgili önümüzdeki 30 yıl içinde Türkiye'nin karşılaşacağı durumu açıkladı. Erdoğan'a göre o gün yaşanacaklar:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ülkemizde ne yazık ki nüfus kontrolü, nüfus planlaması, aile planlaması adı altında, tam aksine 'aman doğum yapmayın' gibi bir anlayış sürekli olarak tavsiye ediliyor'' dedi.

Erdoğan, işsizlik maaşının 8 aydan 1 yıla çıkartılması konusunu değerlendirdiklerini bildirdi.

Başbakan Erdoğan, Dedeman Oteli'nde düzenlenen 5. Aile Şurası'na katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Kasım ayı itibariyle ihtiyaç sahibi 106 bin kişiye bakım sağlandığını bildirdi. Bu konudaki hizmetlerin artarak devam edeceğini kaydeden Erdoğan,bütün bu çalışmaların aile kurumunun güçlenmesine katkıda bulunmasını temenni ettiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Eğer aile güçlüyse millet olarak güçlüyüz. Eğer aile kurumumuz erozyona uğruyorsa uğramışsa millet olarak biz de çökmeye yüz tuttuk demektir. Bu bakımdan ben (ille de aile) diyorum ve aile kurumunu darmadağın edecek birçok dış baskılara karşı öz güven içerisinde olmamız, bunu adeta korunak içerisine alacak tedbirleri hep birlikte geliştirmemiz gerekiyor.

Aile yapımızın güçlü olmasının pek çok sorunumuzun çözümüne katkı sağlayacağına inanıyorum. Esasen bu yaklaşım gecikmeyle de olsa tüm dünyada kabul edilmeye başlamıştır. Özellikle gelişmiş ülkeler, bir dönem bölünen ve küçülen aile yapılarını yeniden derleyip toparlamanın çabası içindedir.''

-ÜÇ ÇOCUK-

Erdoğan, bu noktada Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ile uluslararası bir toplantıda yaptıkları aile konusuna ilişkin sohbetlerini anlatmak istediğini söyledi. Schröder'in Alman ailelerindeki yaşlanmadan söz ettiğini ve ''artık nüfus itibariyle çok yaşlanıyoruz. Aile yapılarımız çökmeyle karşı karşıya ve bu noktada geleceğimiz karanlık. Ülkemizin nüfusu ile ilgili de ciddi bir sıkıntımız var. Öyle bir gün gelecek ki belki yine biz sizin kapılarınıza geleceğiz. (Ne olur gençlerinizi bize gönderin. Gelsinler Almanya'da çalışsınlar) diyeceğiz'' dediğini söyledi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Ülkemizde maalesef onların şu anda fark ettikleri konu şimdi tam aksine işliyor. Dikkat edilirse ülkemizde ne yazık ki nüfus kontrolü, nüfus planlaması, aile planlaması adı altında, tam aksine 'aman doğum yapmayın' gibi bir anlayış sürekli olarak tavsiye ediliyor. Tabii bu Türk Milletinin geleceğine yönelik yaşlı bir nüfusla -ki bizim tespitlerimiz, hepsi bilimseldir- 2038 yılı itibariyle Türkiye'nin nüfusu da şu anda Almanya'nın durumuna gelmiş olacak. O zaman da biz (Yandım Allah) demeye başlayacağız. Ama o zaman iş işten geçmiş olacak. Bunun adımlarını atmamız için, şu andaki mevcut durumumuzu korumak için bizim her ailede en azından üç çocuk olması lazım. Bunu kabul eder ya da etmez, bu ayrı mesele ama ben sorumluluk mevkiindeki bir insan olarak, bir başbakan olarak, ülkemin geleceği için bunu söylemek durumundayım. Bunu söylerken bu bilimsel çalışmaya dayalı olarak bunu söylüyorum. Çünkü iki olması bile gerileme demektir. Durumu korumak değildir. Üç olursa durumu korumaktır. Buna yönelik olarak biz bu adımları atacağız ki ülkemizin geleceği güçlü olsun. 

(Efendim ama herkes bakabileceği kadar)... Kusura bakmayın böyle yaklaşırsanız işe, Doğu, Güneydoğu buraları örnek verenler oluyor. Orayı örnek vermeyin. Bunda şüphesiz bizim sorumluluğumuz kadar anne babaların da sorumluluğu var. Biz birinci derecede sorumluyuz. Niye? Eğer bu ülkeyi, devleti yönetiyorsak bütün tedbirleri alacağız.

Belki herkese iş bulamayabiliriz. Bulamıyorsak (Bu ülke demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti) diyorsak o zaman o sosyal denilen bölüm var ya onun içini iyi dolduruyoruz. Örneğin ailelere destekler vereceğiz.''

-İŞSİZLİK MAAŞ SÜRESİNİ ARTTIRMA ÇALIŞMALARI-

''Dünyada işsizliğin çaresi var mı?'' diye soran Erdoğan, ABD'de de işsizlik oranının son gelişmelerle birlikte yüzde 6'ya çıktığını ifade etti. Türkiye'de bu oranın yüzde 11 civarında olduğunu kaydeden Erdoğan, işsizler için yeni bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

Türkiye'de işsizlere 8 ay boyunca verilirken, gelişmiş batı ülkelerinde işsizlik fonunun 1-1.5 yıl ödeme yaptığını belirten Erdoğan, ''Türkiye olarak ekonomik noktada güçlendikçe biz de ne yapacağız? Bu 8 ayı 1 yıla çıkaracağız. Örneğin şimdi şu anda bunu değerlendiriyoruz aramızda. Diyoruz ki (işsizlik fonundan biz bu 8 ayı arttıralım). Bunu biraz daha geliştirelim ki işsiz olanların iş bulma noktasındaki imkanlarını arttırmış olalım. Bu adımları atıyoruz, atacağız, çalışıyoruz. Bunlar üzerindeki değerlendirmelerimizi yapacağız. Fondaki imkanlarımızı da daha artan konuma nasıl getirebiliriz, bunun da çalışmalarını yapıyoruz'' dedi.

 

AA



Bu haber 1,030 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,613 µs