En Sıcak Konular

TÜSİAD'ın Obama memnuniyeti

5 Kasım 2008 10:56 tsi
TÜSİAD International Başkanı Aldo Kaslowski, ABD'de Demokrat Parti adayı Barack Obama'nın seçimi kazanması ile finansal kriz için "doğru" ve "yerinde" birinin seçildiğini tahmin ettiğini belirtti.

Kaslowski, yaptığı açıklamada, ABD'deki başkanlık seçimlerinin sadece bu ülke insanlarını değil, bütün dünyayı ilgilendirdiğini ifade ederek, başkanlık seçimlerine büyük bir katılım olduğunu ve bütün dünyanın bu seçimleri dikkatle izlediğini kaydetti.

Başkanlık seçimlerinin, "ABD'lilerin bir değişim kararının" belirtisi olduğunu vurgulayan Kaslowski, "Zaten bütün dünya da bunu bekliyordu. Seçimler bizim için de çok iyidir. Hem ABD hem de dünya için çok güçlü bir başkana ihtiyaç var. Bu finansal kriz için de doğru ve yerinde birinin seçildiğini tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.

Aldo Kaslowski, seçim sonucunun ABD'nin içinde bulunduğu krizi nasıl etkileyeceği konusunda da şunları kaydetti:

"Obama'nın kazanmış olması, her halükarda bu konularda çok daha vakıf olması nedeniyle bir ilerleme kaydedilecektir. Bu kriz ucu gözükmeyen bir krizdir. Bunun ne kadar süreceğini söylemek için henüz erken. Çünkü reel sektörü ancak şimdi ilgilendiriyor. Bugüne kadar sadece bankalar ve finansal kurumlar ile ilgili kurtarmalar olmuştu. Fakat bundan sonra reel sektöre ne kadar destek yapılacaktır, reel sektörde bundan sonra nasıl gelişecektir? Çünkü asıl son 20 yılda en geride kalmış, en destek görmemiş sektör reel sektör olmuştur. Spekülatif sebeplerden dolayı paralar başka yerlere gitmiştir. Bu yüzden inanıyorum ki bu krizin sonunda, eğer gerekli tedbirler zamanında alınırsa, bazı fırsatların değerlendirilmesi mümkün olacaktır. Türkiye için de geçerlidir söylediklerim. Bir şeyler olabilir yani... Yeter ki tedbirler alınsın."

Türk-Amerikan ilişkilerinin bundan sonraki seyri ile ilgili bir şey söylemek için henüz erken olduğunu ifade eden Kaslowski, "Biliyoruz ki seçim kampanyalarında söylenenler sonra değişebilir. Ancak bana göre Obama'nın dış konularda seçmiş olduğu yardımcısı oldukça tecrübeli biri" diye konuştu.

Kaslowski, seçim sonucu ile Türk-Amerikan ilişkilerinde herhangi bir zedeleme öngörmediğini, tam aksine Obama'nın seçimi kazanmasıyla her iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğini söyledi.

aa



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,293 µs