En Sıcak Konular

Kanal 7'den Kılıçdaroğlu'na cevap

5 Kasım 2008 10:33 tsi
CHP'li Kılıçdaroğlu’nun iddialarının hedefindeki Kanal 7'den suçlamalara cevap geldi. Kanaldan yapılan açıklama şöyle:

BASIN AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun 03.11.2008 tarihli basın toplantısında ileri sürdüğü gerçek dışı iddialarına karşı kamuoyunun doğru olarak bilgilenmesi amacıyla aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyuyorum.

1. Benim Zahit Akman ve Hasan Hüseyin Ceylan’la birlikte ortak olduğum Rehber Basım Yayın organizasyon ve Eğitim Tesisleri Limitet Şirketi 15.02.1991 yılında kurulmuş olup 1994 yılından itibaren gayri faal durumda olan bir şirkettir. Şirket tüzel kişiliğinin aldığı bir tarlanın satılamaması nedeniyle, şirket bugüne kadar tasfiye edilememiştir.

Şirket özel radyo ve televizyon şirketi değildir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddia ettiği gibi kuruluşundan itibaren görsel yayıncılık alanında başka bir anlatımla radyo ve televizyon hizmetleri alanında hiçbir faaliyette bulunmamıştır.

2. Beyaz Holding A.Ş.’nin 27.07.2005’teki iki ayrı yönetim kurulu kararının karar alınmadan önce 25.07.2005 tarihinde noter tarafından onaylandığı iddiaları da aynı şekilde gerçekleri yansıtmamaktadır. Beyaz Holding A.Ş. ye ait söz konusu yönetim kurulu kararlarının tarihi 21.07.2007’dir. Bu kararlar 25.07.2007 tarihinde noterden tasdik edilerek ticaret siciline işlenmiştir. Belgeler ticaret sicil memurluğundadır. Hukuken Kılıçdaroğlu’nun ticaret sicil memurluğundaki belgeler yerine nereden elde edildiği belli olmayan fotokopilere dayanmasının hiçbir ciddiyeti yoktur.

Bu durumun gerçeğe aykırı ve kişileri karalama amacıyla dolandırıcılık gibi kamuoyuna yansıtılmasını üzüntüyle karşılıyorum ve Ana Muhalefet Partisi Grup Başkan Vekiline yakıştıramıyorum.

3. Zahit Akmanın tarafıma verdiği Ankara 18. Noterliğinden keşideli 4333 yevmiye nolu vekâletnamenin tarihi 30.01.2003’dür. Sayın Akman bu vekâletnameyi, yurt dışında bulunması nedeniyle, Türkiye’de doğabilecek hukuki işlemlerin yürütülmesi amacıyla tarafıma vermiştir.

Beş sene önce verilen, hiçbir işlemde kullanılmayan ve bugün hiçbir güncelliği bulunmayan bir vekâletnameden kalkarak bunun bir biat belgesi olarak açıklanması Kılıçdaroğlu’nun yeni bir yakışıksız iddiasıdır. Kılıçdaroğlu’nun mantığı verilen bütün vekâletnamelerin bir biat belgesi sayılmasına ve Kılıçdaroğlu’nun da bugüne kadar vekâletname verdiği kişilere biat ettiği sonucuna götürecektir.

Sonuç olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nu bir kez daha, bir takım siyasi ve kişisel çıkarları için iftira boyutundaki karalamalarına son vermeye davet ediyorum.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Zekeriya Karaman
Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,594 µs