En Sıcak Konular

Obama'lılar bayram ediyor !

5 Kasım 2008 10:21 tsi
ABD'de bugün başkan seçilen Barack Obama'nın çocukluk yıllarını geçirdiği Endonezya'da büyük sevinç yaşanıyor. Japonya'nın balıkçılıkla geçinen sakin Obama kasabası halkı da Barack Obama'nın ABD'nin 44. Başkanı seçilmesiyle coşkulu kutlamalara sahne

Endonezya'da Obama coşkusu
ABD'de bugün başkan seçilen Barack Obama'nın çocukluk yıllarını geçirdiği Endonezya'da büyük sevinç yaşanıyor.

Başkent Cakarta'da toplanan ve aralarından Obama'nın eski sınıf arkadaşlarının da bulunduğu 200'den fazla kişi, ilk sonuçların açıklanmasının ardından coşkulu anlar yaşadılar.

Etkinliğe katılanlar, Obama'nın kazanmasının, sadece dünya için değil, Endonezya için de iyi olacağını belirttiler. Barack Obama'nın eski sınıf arkadaşı Dewi Asmara, "Tabiî ki çok memnun ve mutluyuz. Onunla gurur duyuyoruz. Çünkü çok uzun ve yorucu bir süreçten geçti. En sonunda başardı" şeklinde duygularını dile getirdi.

Ocak'ta ABD'nin 44. Başkanı olarak yemin edecek olan Obama, Amerikalı annesi Ann Dunham'ın, Endonezyalı Müslüman Lolo Soetoro ile evlenmesi nedeniyle bu ülkede 4 yılını geçirmişti.

Seçimin en ilginç tesadüflerinden birisi, Cumhuriyetçi aday McCain'in de geçmişte Güneydoğu Asya'ya yolunun düşmesiydi. Obama, Cakarta'da ilköğretimini bitirmişti, McCain ise Vietnam savaşındaydı.

Japonya'da Obama'lılar bayram ediyor
Japonya'nın balıkçılıkla geçinen sakin Obama kasabası halkı, Barack Obama'nın ABD'nin 44. Başkanı seçilmesiyle coşkulu kutlamalara sahne oldu.

Obama ile adaşlık, kasabaya yeni bir heyecan getirdi. Seçim sürecini takip eden ve seçim gecesi nefeslerini tutarak sonucu bekleyen Obamalılar, sonuçların açıklanmasının ardından büyük bir parti yaptı. Kasaba merkezinde toplanarak televizyonda oy verme işlemini izleyen ve "I love Obama" tşörtleri giyen 100'den fazla Obama sakini, ilk sonuçların açıklanmasının ardından sevinç çığlıkları attılar.

Obama'da hediyelik eşya satan 45 yaşındaki Tatsuya Sano, "Bundan sonra istediğimiz şey Beyaz Saray'a gitmek ve Obama'nın göreve başladığı gün hula dansı etmek" dedi. Kasabanın yerel hula dans grubunun lideri olan 35 yaşındaki Chikako Shimizu ise, "Seçimleri sakin izledim, çünkü Obama'nın kazanacağına dair en ufak bir şüphem yoktu. Bundan daha mutlu olamam" diye duygularını dile getirdi.

32 bin nüfuslu kasabaki 'Obama partisi' gece geç saatlere kadar sürecek.

cihan



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,225 µs