En Sıcak Konular

Obama'ya dünyadan tebrik yağıyor

5 Kasım 2008 08:47 tsi
ABD'de dün yapılan başkanlık seçimini kazanan Demokrat Parti adayı Barack Obama birçok ülke lideri tarafından tebrik edildi.

Obama'yı ilk kutlayanlar arasında yer alan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 44. ABD başkanını kendisinin ve Fransa halkının kutladığını belirtti.

Obama'nın üstün başarısının olağanüstü kampanyasını taçlandırdığını ifade eden Sarkozy, "Amerikan halkı sizi seçerek, değişimi, dışa açılmayı ve iyimserliği tercih etti" dedi.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai de yaptığı açıklamada, "Amerikan halkını, verdiği bu büyük karardan dolayı kutluyorum" ifadesini kullandı.

Karzai, Amerikan halkının bu seçimle insan haklarının korunması ve ırk ayrımcılığıyla mücadelede dünyaya örnek oluşturacak güzel bir adım attığını kaydetti.

Kenya Devlet Başkanı Mwai Kibaki, Obama'nın köklerinin Kenya'dan gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Kibaki, "Zaferiniz, dünya genelindeki milyonlarca insana ilham kaynağı olmanın yanı sıra burada, Kenya'da özel bir alaka yaratmıştır" diye konuştu.

Kanada Başbakanı Stephen Harper da yaptığı açıklamada Obama'yı zaferinden ötürü tebrik etti ve yeni başkan ile bir araya gelerek, ABD ile Kanada arasındaki özel bağın sağlamlaştırılmasına yönelik çalışmalarda bulunmak istediğini söyledi.

Yeni Zelanda Başbakanı Helen Clarc, yeni Obama yönetimiyle birlikte çalışmak istediklerini belirtti, Obama'nın, uluslararası topluluğun birçok zorlukla karşı karşıya olduğu bir dönemde başkanlık koltuğuna oturacağını anımsattı.

aa



Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,918 µs