En Sıcak Konular

İlerleme raporu bugün açıklanıyor

5 Kasım 2008 08:21 tsi
AB Komisyonu’nun ilerleme raporu bugün açıklanıyor. Türkiye’nin AB’ne uyum sürecinde karne niteliği taşıyan raporda, övgülerle birlikte uyarılar da yer alıyor. Ermenistan’la diyalog ve Kıbrıs sorununda çözüm sürecinin başlaması övü

85 sayfalık ilerleme raporunda, Ankara’nın dış politika alanındaki başarılarına dikkat çekiliyor ve Türkiye’nin dipomatik alanda önemli gelişmeler kaydettiği vurgulanıyor.

Kıbrıs’ta, Türkiye’nin çözüm sürecine destek verdiğini hatırlatan rapor, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ermenistan ile ilişkileri yeniden düzenlemek amacıyla yapmış olduğu girişimlerin de memnuniyet verici olduğunu kaydediyor.

Güneydoğu Anadolu’nun kalkınması için hükümetin eylem planına atıfta bulunan Avrupa Komisyonu, PKK’nın AB tarafından terör örgütü olarak tanımlandığını ve her tür eyleminin de kınandığını hatırlatıyor.

Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinde yapılan değişikliklerin önemine değinen rapor, Vakıflar Yasası’nda değişikliklerin gerçekleştiğine de dikkat çekiyor.

Bütün bu gelişmelerin yanında Türkiye’nin reform sürecini yavaşlattığı belirtilen raporda, işkence vakalarında artışa dikkat çekiliyor.

Basına ve basın yoluyla ifade özgürlüğüne yönelik tehditlerin arttığının not edildiği raporda bu konuda gereken önlemlerin alınması için çağrıda bulunuluyor.

Ergenekon davasının da yer aldığı rapor, gözaltı sürelerinin çok uzun olduğuna ilişkin şikayetlerin bulunduğunu belirtiyor ve savunma haklarına uyulmadığına vurgu yapıyor.

64 sayfalık stratejik belgede ise Avrupa Komisyonu, üyelik müzakerelerinin yavaş ilerlemesinden diplomatik bir dille Türkiye’yi sorumlu tutuyor.

Türkiye’den reformlara ivme kazandırmasını talep ettiğini ifade eden stratejik belgede, azınlık hakları ile demokratikleşme alanında mutlaka ilerleme kaydedilmesi gerektiği vurgulanıyor.

ntv



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,780 µs