En Sıcak Konular

PKK İsviçre'de çocuk kaçırıyor

4 Kasım 2008 22:55 tsi
İsviçre polisi: PKK kürt kökenli ailerinin çocuklarını kaçırarak Kuzey Irak'a gönderiyor.

İsviçre Federal Polis Basın Sözcüsü Guido Balmer, PKK'nın Basel ve diğer kentlerde yaşayan Kürt kökenli ailelerin çocuklarını kaçırdığını, bunların önce İsviçre’deki ideolojik eğitim kamplarına, oradan da Irak’ın kuzeyindeki çatışma alanına götürüldüklerini söyledi.

PKK, Abdullah Öcalan’ın cezaevi ve sağlık koşullarını bahane ederek yurt içinde başlattığı eylemlerine İsviçre’yi de dahil etti. Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, PKK mensupları geçen hafta, İsviçre Televizyonu'nun ziyaretçi salonuna işgal etti. Televizyonda PKK ile ilgili haber yapılmasını talep eden eylemcilerin bu talebi Genel Yayın Yönetmeni Ueli Haldimann tarafından kabul edilmedi. Güvenlik görevlileri eylemcilere müdahale etti.

-EYLEMİN ARDINDA PKK VAR-

Federal Polis Basın Sözcüsü Guido Balmer, Türk kuruluşlarına yönelik eylemlerinin arkasında PKK’nın olduğunu doğruladı. İsviçre’deki eylem merkezinin Basel’deki "Sefkan Kültür Merkezi" olduğunu vurgulayan Federal Polis Basın Sözcüsü Balmer, PKK'nın, Basel ve diğer kentlerde yaşayan Kürt kökenli ailelerin çocuklarını kaçırdığını, bunların önce İsviçre’deki ideolojik eğitim kamplarına, oradan da Irak’ın kuzeyindeki çatışma alanına götürüldüklerini söyledi. Balmer, PKK’nın, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin aksine İsviçre’de yasaklı olmadığını, ancak izlenen örgütler listesinde yer aldığını vurguladı.

"Sonntags Zeitung" gazetesine konuşan Kürt kökenli Doğan Kızıler adlı baba, PKK’nın çocuk kaçırma eylemlerini doğruladı. Oğlu Hasan Kızıler’in PKK'ca kaçırıldığını ve kısa süre sonra oğlunun öldüğü haberinin geldiğini bildirdi. Kızıler, İsviçre’de kendisiyle aynı kaderi paylaşan 40’ın üzerinde aile olduğunu belirtti.

aa



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,883 µs