En Sıcak Konular

AKP'lileri şaşırtan mahkeme kararı

4 Kasım 2008 21:54 tsi
Yazıcı, Fırat ve 7 AK Parti milletvekilinin Erkan Mumcu aleyhine açtıkları tazminat davası reddedildi.

AKP'li milletvekillerinin Anavatan eski genel başkanı Erkan Mumcu'nun bir grup toplantısında kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle açtıkları tazminat davaları Ankara 1. ve 8. Asliye Hukuk mahkemeleri tarafından reddedidi.

Her iki mahkemede bugün yapılan son duruşmaya katılan Erkan Mumcu'nun Avukatı Erden Er, müvekkilinin o tarihlerde bir siyasi lider vasfını taşıdığını ve toplumsal duyarlılıkla sadece eleştiri yaptığını, asla hakaret niyeti taşımadığı belirterek davanın reddi talebinde bulundu.

İŞTE ERKAN MUMCU'NUN DAVA KONUSU KONUŞMASI

Dava,Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve milletvekilleri Bülent Gedikli, Muzaffer Baştopcu, Murat Mercan, Zafer Hıdıroğlu, Faruk Ambarcıoğlu ve Suat Kılıç tarafından açıldı...

Erkan Mumcu 28.6.2006 tarihinde parti grubunda yaptığı konuşmada şunları söylemişti.

“Bırakın milletin yüzüne bakmayı, sizin karılarınızın gözüne bakabilecek yüzünüz yok. Sizin çoluk çocuklarınızın gözüne bakacak yüzünüz yok. AKP milletvekillerine sesleniyorum..Şu şu yan yana oturduğunuz sıralarda, hadi dönüp birbirinizin gözüne bakarak deyin ki ' Biz çalmıyoruz'. Hadi deyin'..Birbirinizin gözüne bakacak yüzünüz yok. Dolayısı ile bari milletin mukaddesatını, muhafazakârlığını alet etmeyin. Aldığınız, götürdüğünüz, çaldığınız ne varsa sizin olsun, milletin mukaddesatına dokunmayın. Çıkınız millete deyiniz ki ' biz muhafazakâr değiliz, sadece tamahkârız' deyin, bu millet sizi affeder. Hiç olmazsa millete iyiliğiniz dokunsun, milletin adına muhafazakârlık denen değerleri ile ilgili hiçbir ilginizin olmadığını çıkıp dürüstçe ifade edin”

Mumcu'nun konuşması içerisinde AKP'ye ayrıca “Sahtekârlar, destekçilerinizi kayırıyorsunuz, yetimlerin haklarını çalıyorsunuz” şeklinde suçlamalarda bulunmuştu.

Mahkeme, Erkan Mumcu'nun Avukatı Erden Er'in savunmasını göz önüne alarak, Mumcu'nun siyasi kişiliğini göz önünde bulundurup, bu konuşmaların sadece birer eleştiri niteliği taşıdığı ve hakaret içermediği yönünde görüş belirterek, açılan davaların reddine karar verdi.

AKP'li vekiller, Mumcu'dan kişi başına 10'ar bin lira tazminat talebinde bulunmuşlardı.



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,154 µs